Calorifer din fonta, Ridem Plus DEMIRDOKUM 4/500

Caloriferele din fonta Ridem Plus produse de Demirdokum au fost proiectate pentru a permite transferul maxim de căldură prin radiaţie directă şi convecţie. Datorită proprietăţilor fizice ale fontei, acestea sunt în top din punctul de vedere al durabilităţii.

Estimează preț transport

Demirdokum

În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară
STOC EPUIZAT
Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Caloriferele din fonta sunt cele mai durabile, însa costa mai mult.

Calorifer din fonta

Caloriferele din fonta au fost proiectate pentru a permite transferul maxim de căldură prin radiaţie directă şi convecţie. Datorită proprietăţilor fizice ale fontei, acestea sunt în top din punctul de vedere al durabilităţii.

Mai exact, au o durată de viaţă de peste 30 de ani, sunt rezistente la coroziune şi lovituri accidentale, beneficiază de o suprafaţă mare de radiaţie şi de o presiune de lucru cuprinsă între 4 şi 6 bari. Dar nu toţi specialiştii sunt adepţii fontei. Unii dintre aceştia susţin că radiatoarele din fontă ar fi depăşite din cauza manevrării lor extrem de greoaie.

Element de calorifer din fonta cu sectiune circulara, ce functioneaza cu agent apa calda sau abur de joasa presiune, pentru instalatii de incalzire interioare. Datorita materialelor folosite, caloriferul are o rezistenta mecanica ridicata, o durata de viata mare si eficienta termica ridicata. Circulatia agentului prin element este realizata de 3 verticale. Este realizat si testat dupa standardele europene conform normei EN442, finisat cu un strat de grund.

CALORIFER DIN FONTA RIDEM PLUS


Probleme privind infundarea caloriferelor

Apa care circula prin instalatia de incalzire este considerata "dura" atunci cand are un continut mare de minerale (saruri de calciu si magneziu), ce se depun in timp pe circuitele caloriferelor. Depunerile sunt cu atat mai mari, cu cat temperatura apei este mai ridicata. Dedurizarea apei se poate face cu ajutorul unor substante chimice, ce limiteaza in buna masura formarea crustei de tartru pe peretii interiori ai caloriferului. In cazul aparitiei acestor depuneri, transferul termic se realizeaza mai greu, iar randamentul caloriferelor scade.

In afara depunerilor calcaroase, apa contine impuritati care se depun sub forma unui mal atat in conductele de tur si retur, cat si in robineti si in calorifer.

Mod de lucru:

-  Caloriferul trebuie demontat si adus intr-un spatiu in care se poate lucra, fara a exista riscul dete­riorarii pardoselii sau a mobilierului. Inainte de demontare, asigu­rati-va ca alimentarea cu apa este inchisa.

-  Pentru indepartarea malului, caloriferul trebuie spalat cu apa curata, in timp ce pentru indepartarea crustei este nevoie de folosirea unor susbstante chimice speciale. Operatia de indepartare a crustei cuprinde faza de dizolvare cu amestecul de acizi si faza de neutralizare a solutiei acide. Solutia pentru eliminarea crustei se prepara dintr-un amestec de acizi anorganici, aditivi inhibitori impotriva coroziunii, agenti de inmuiere si antispuma diluata cu apa. Nu utilizati soda caustica sau alte produse acide, ce pot afecta in timp caloriferul. Folositi doar produse din comert speciale, gata preparate in acest scop, si urmati intocmai instructiunile de utilizare.


Recomandari calorifere din fonta

Spalarea simpla, doar cu apa, trebuie repetata la fiecare doi ani, in timp ce indepartarea sarurilor este recomandata a se face o data la trei ani. Daca locuiti intr-o zona cu apa bogata in saruri minerale, reduceti intervalul de curatare a calori­ferelor. 

Caloriferele din fontă sunt cele mai durabile, însă costă mai mult. Dezavantajul lor principal este că nu sunt foarte estetice.

Caloriferele din fontă au fost proiectate pentru a permite transferul maxim de căldură prin radiaţie directă şi convecţie. Datorită proprietăţilor fizice ale fontei, acestea sunt în top din punctul de vedere al durabilităţii. Mai exact, au o durată de viaţă de peste 30 de ani, sunt rezistente la coroziune şi lovituri accidentale, beneficiază de o suprafaţă mare de radiaţie şi de o presiune de lucru cuprinsă între 4 şi 6 bari. Dar nu toţi specialiştii sunt adepţii fontei. Unii dintre aceştia susţin că radiatoarele din fontă ar fi depăşite din cauza manevrării lor extrem de greoaie.

Acest produs face parte din: CalorifereCalorifere fontăCalorifer din fonta, Ridem Plus DEMIRDOKUM 4/500
 
Caracteristici
Date tehnice Calorifer din fonta, Ridem Plus DEMIRDOKUM 4/500
LivrareLivrare gratuită în București și Ilfov
Garanție15 ani
Putere termică96W
Înălțime500 mm
Lățime60mm
Număr coloane4
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Calorifer din fonta, Ridem Plus DEMIRDOKUM 4/500

Adaugă prima părere

Compară 0