Centrala termica Ariston Genus Premium Evo NET (control prin internet) 35 kw

Centrala termica Genus Premium Evo NET cu control prin internet este cea mai incalta expresie a gamei Ariston. Modulatie 1-10. 

Include Gateway si sistemul inteligent Ariston Sensys. Practic tot ceea ce aveti nevoie pentru a controla centrala cu ajutorul oricarui dispozitiv conectat la internet.

Estimează preț transport
În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în zona A

5.400 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93

Cumpără împreunăAccesorii
Senzor de camera ambiental Ariston cu fir

Senzor de camera ambiental Ariston cu fir

Senzorul de mediu permite controlarea temperaturii mediului şi a modalităţii de încălzire din zona în care este...
228 lei
Sonda externa Ariston

Sonda externa Ariston

Sonda exteriora Ariston face posibilă detectarea condiţiilor climatice şi variază în mod automat temperatura de tur...
89 lei
 
Descriere

Cum functioneaza sistemul Ariston Internet pentru centrala Genus Premium Evo NET

Functionare sistem Ariston Net

Ariston Genus Premium Evo Net este o centrala moderna și eficienta, ce poate sa fie controlata cu usurinta direct e pe internet si reuseste sa uimeasca prin foarte multe dotari. Sistemul inovat de cei de la Ariston este unul cat se poate de inteligent si ofera control printr-un gatway, cu ajutorul platformei Ariston Cloud.

Practic, daca ai conexiune la internet si un dispozitiv mobil la indemana, poti accesa centrala de oriunde. Sistemul este disponibil inclusiv pe aplicatii mobile ( iOS si Android, asadar, flexibilitatea este maxima.

Eficienta nu se opreste doar la controlul centralei de la distanta. Ariston Genus Premium Evo Net dispune inclusiv de un sistem de service inovator. Practic, performantele centralei sunt monitorizate constant si ori de cate ori apare o problema, sunt depanate in mod direct de catre un tehnician.

Tehnologia folosita la constructia Ariston Genus Premium Evo Net iti permite sa faci o multime de lucruri interesante, direct de pe telefonul mobil:

 • Ai acces rapid la toate informatiile si setarile principale, putand sa setezi temperatura si chiar sa opresti centrala;
 • Poti face o programare saptamanala pentru modul de functionare al centralei;
 • Primesti sfaturi de economisire si rapoarte privind consumul;
 • Primesti alerte in cazul unor defectiuni fizice;
 • Poti controla centrala chiar si atunci cand esti in vacanta, in asa fel incat in momentul in care te intorci sa te bucuri de confort total.

Toate functiile pe care le poti face de pe telefonul mobil le poti face si prin interfate Genus Premium Evo Net, bine gandita si foarte intuibila.


Ce poti face cu ajutorul interfetei inteligente Sensys a aplicatiei Ariston Net?

Toate setarile si statisticile sistemul Sensys au fost redesenate pentru a putea fi vizualizate cu ajutorul telefonului tau mobil.


Aplicatie Ariston NET


Accesare rapida

Prima pagina iti ofera instat acces la informatiile principale legate de setarile existente in centrala Ariston Genus Premium Evo NET, precum si de temperatura exista in casa. Ai poti face modificari legate de temperatura, poti seta diferite moduri (VARA, IARNA, VACANTA) sau chiar sa opresti functionarea centralei. Zona rosie este destinata functiei de incalzire calorifere, iar zona albastra este dedicata apei calde menajere.

Programare saptamanala
Cu ajutorul aplicatiei iti poti seta programul pentru intreaga saptamana. Beneficiezi de o vizualizare completa a saptamanii si a programului pe care centrala il are setat. Poti schimba usor si rapid programul pentru o singura zi sau pentru intreaga saptamana de lucru de exemplu.

Sfaturi de economisire
Ariston a pregatit un set automat de recomandari ce te vor ajuta sa imbunatatesti eficienta energetica in casa ta. Vei descoperi cum poti folosii centrala termica Ariston Genus Premium Evo Net intr-un mod cat mai bun cu putinta. Ce poate fi mai usor !

Rapoarte privind consumul
Poti vedea consumul existent in orice moment. Sistemul poate di integrat inclusiv cu sistemele solare Ariston

Sisteme de eroare
Sistemul Ariston Net este destinat in principal modului cum privesti termoreglarea casei tale, dar in acelasi timp te poate alerta instant in cazul unei defectiuni tehnice, sau a unei probleme legate de furnizarea agentului termic. In caz de eroare, atat tu cat si centrul de service Ariston (in caz ca ai optat pentru acest serviciu), sunteti alertati imediat.

Mod vacanta
Niciodata nu vei mai ajunge din vacanta in casa ta friguroasa. Sitemul dispune de modul vacanta, asa ca la reintoarcerea din concediu sistemul poate fi programat sa porneasca automat la o anumita data. In tot acest timp sistemul va rula in modul anti-inghet.

Sistemul Ariston Sensys

Centrala Ariston Genus Premium Evo NET include interfata Sensys. Aceasta dispune de toate functiile enumerate mai sus. Cat timp esti acasa poti folosii aceasta interfata pentru a aduce modificari modului de functionare al centralei.

Clas Premium Evo Net Sensys

Caracteristicile centralei Genus Premium Evo Net

Cu dotarile de ultima generație prezentate mai sus, centrala Ariston Genus Premium Evo Net se incadreaza perfect in categoria centralelor extrem de eficiente. Foloseste tehnologia condensarii pentru a recupera chiar si ultima farama de energie din gazele arse si are o eficienta termica foarte buna.

Performanta centralei este data si de faptul ca poate sa se autoregleze in functie de temperatura exterioara. Astfel, in raport cu o centrala conventionala, cea produsa de Ariston consuma cu pana la 35% mai putin.

Consumul este suplimentar redus multumita pompei de turatie variabile, dar si functiei auto care evita fluctuatiile de temperaura.

Daca privim detaliile tehnice, vom descoperi o centrala termica cu putere de 24 kW si tiraj fortat, ce prepara apa calda instant si poate sa incalzeasca suprafete e pana la 100 de metri patrati. Practic, este potrivita pentru aproape orice locuinta. Temperatura maxima la care ajunge este de 90 de grade Celsius iar presiunea maxima nu depaseste 3 bari.

Un lucru foarte interesant este faptul ca Ariston Genus Premium Evo Net dispune de o functie denumita " confort", care asigura apa calda instant pentru o perioada de 30 de minute de la prima solicitare. 


Aspectul centralei Ariston Genus Premium Evo Net

Constructia acestei centrale termice a fost facuta in asa fel incat sa ofere o utilizare facila si o monitorizare corecta a functionarii. Avem de a face cu o centrala cu dimensiuni reduse, construita cu materiale de cea mai buna calitate, care se va integra foarte bine in casele utilizatorilor. 

Centrala termica Genus Premium Evo Net


Avantajele centralei

Sunt destul de multe lucruri care ar putea fi trecute la categoria de avantaje:

 • Ușurința de utilizare și posibilitatea de control și de diagnosticare wireless;
 • Confortul maxim oferit prin apa calda instant si temperatura constanta asigurata pe toata perioada functionarii;
 • Confort acustic foarte bun, multumita amortizorului de zgomot optimizat foarte bine.
 • Preocuparea constanta a celor de la Ariston pentru mediul inconjurator, ceea ce a dus la o centrala termica ecologica, cu un consum de combustibil redus si emisii de gaze foarte mici;

Ariston Genus Premium Evo Net respecta intru totul directiva ERP privind protectia ecologica.

 

Interior Genus Premium Evo NET


Informatii utile si instructiuni de utilizare

Este foarte important sa se respecte toate normele de siguranta si toate sfaturile de utilizare. Atat instalarea, cat si prima functionare trebuie sa fie efectuate de catre un personal calificat.

Dupa instalare, instalatorul trebuie sa ii inmaneze utilizatorului o declaratie de conformitate si un manual de utilizare. De asemenea, trebuie sa ii ofere sfaturi despre functionarea centralei si despre normele de siguranta.

In momentul primirii centralei trebuie sa te asiguri ca aceasta dispune de toate marcajele CE privind conformitatea aparatului:

 • 2009/142/CEE – marcaj de conformitate privind aparatele pe gaz;
 • 2004/108/EC – Marcaj de conformitate privind compatibilitatea electromagnetica;
 • 92/42/CEE- Marcaj de conformitate privind randamentul energetic;
 • 2006/95/EC – Marcaj de conformitate privind siguranta electrica.

Ariston Genus Premium Evo Net trebuie sa fie racordat la o intalatie de incalzire si la reteaua de distributie a apei calde menajere, fiind total interzis sa fie folosit intr-un alt scop decat cel specificat.

Insistam pe ideea ce instalarea trebuie sa fie facuta de catre un specialist, deoarece in caz contrar, pot aparea daune.

Pe toata perioada de utilizare a centralei, trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

 • In cazul unor defectiuni sau a unei functionari proaste, aparatul trebuie sa fie oprit prin asezarea intrerupatorului bipolar extern in pozitia OFF;
 • Reparatiile trebuie sa se faca doar cu piese de schimb originale, de catre tehnicieni calificati;
 • Daca se fac revizii in apropierea conductelor, aparatul trebuie sa fie scos din functiune;
 • Curatarea centralei se face si ea doar in momentul in care este oprita. Curatarea se face cu o carpa umezita cu apa si cu sapun. Sunt de evitat detergentii foarte agresivi, deoarece pot duce la o uzura accentuata a centralei.


Norme de siguranta

 • Aparatul trebuie sa fie instalat pe un perete cat mai solid, care nu este supus vibratiilor. In caz contrar, in timpul functionarii poate sa apara un disconfort fonic destul de mare;
 • Cablurile electrice trebuie sa fie protejate, atat in timpul gauririi peretelui, cat si ulterior. O deteriorare a lor poate duce la electrocutare, incendii sau explozii.
 • Sectiunile de conectare electrica trebuie sa fie adecvate, in asa fel incat sa nu apara supraincalzirea din cauza cablurilor subdimensionate;
 • In momentul instalarii trebuie sa fie folosite ustensile si aparate aecvate, care nu sunt deteriorate si nu pot pune in pericol integritatea persoanelor din jur. In caz contrar, pot aparea diverse leziuni, cum ar fi loviturile, taieturile sau intepaturile.
 • Daca instalarea se face pe un perete, la inaltime, trebuie sa se asigure faptul ca scarile portabile sunt stabile si ca treptele nu sunt alunecoase, pentru a evita orice accident. Daca inaltimea este mai mare de doi metri, trebuie sa se asigure bare de sustinere in zona de lucru sau centuri de siguranta.
 • Locul de munca trebuie sa fie luminos, bine ventilat si cat mai curat, in asa fel incat aparatul sa fie protejat iar procesul de instalare sau de utilizare sa se faca in deplina siguranta.
 • In cazul in care se simte miros de ars sau se descopera fum ce iese din aparat, este bine sa se intrerupa alimentarea electrica, sa se deschida ferestrele si sa se anunte tehnicianul.


Atitudine ecologica cu centrala Ariston si specialisti berluni

Berluni impreuna cu Ariston sunt procupati de calitatea vietii si din acest considerent depun eforturi pentru a o imbunatati constant. Tehnologia condensarii va permite sa va pastrati stilul de viata si oboceiurile, fara a renunta la confortul termic si la starea dumneavoastra de bine. Toate acesta cu o atentie speciala acordata mediului inconjurator toate acestea datorita reducerii consumului de combustibil si reducerii emisiilor de gaze. Berluni si Ariston abirdeaza viitorul din perspectiva ecologica si economica.

Ariston Genus Premium Evo NET prietena cu natura


Instalare si utilizare Arisotn Genus Premium Evo NET

Inainte de racordarea centralei la o retea de apa menajera, este bine sa se efectueze o serie de pasi:

 • Spalarea conductelor instalatiilor, in care ar putea sa existe reziduuri de la filetare sau de la sudura;
 • Verificarea tipului de gaz cu care functioneaza centrala;
 • Verificarea cosului de evacuare a gazelor arse. Acesta nu trebuie sa fie racordat si pentru alte aparate;
 • Verificarea curateniei cosurilor de fum deja existente. Acestea nu trebuie sa prezinte resturi de zgura sau reziduuri, pentru a se evita situatiile periculoase;
 • Verificarea duritatii apei. Apele foarte dure duc la depunerea de calcar pe instalatii. Acest lucru scade eficienta centralei in timp.
 • Evitarea instalarii aparatului in zone cu concentratii mari de clor, cum ar fi piscinele sau cu concentratii  mari de amoniac, cum ar fi saloanele de coafura.

 

Foarte important! In apropierea centralei nu trebuie sa existe niciun obiect inflamabil. De asemenea, este bine ca in incaperea in care este instalata centrala sa nu existe praf si vapori agresivi. Daca nu se poate acest lucru, centrala trebuie sa functioneze in mod independent faa de incaperea in care este.

Racordurile trebuie sa se faca cu mare atentie, atat la gaz, cat si la reteaua hidraulica. Atunci cand vorbim despre racordul la gaz, trebuie citita placa de timbru de pe ambalaj, care precizeaza tara de destinatie a centralei si tipul de gaz pentru care este construita.

In ceea ce priveste racordul la reteaua de apa, instalatorul trebuie sa tina cont de sfaturile din cartea tehnica.

Foarte importante sunt si dispozitivul de suprapresiune, curatarea instalatiei de incalzire, racordarea recipientului si evacuarea condensului, asadar, toate aceste elemente trebuie sa beneficieze de atentie sporita.

Daca instalarea a fost facuta conform normelor, urmeaza punerea in functiune. Si in cazul punerii in functiune este necesara prezenta unui tehnician si trebuie sa fie ormati o serie de pasi privind alimentarea electrica, alimentarea cu gaz si umplerea cu apa.

 

Alimentarea electrica. Pentru acest pas trebuie sa se verifice tensiunea si frecvena de alimentare. Acestea trebuie sa coincida cu datele de pe placa de timbru. De asemenea, trebuie sa fie verificata eficienta impamantarii. ( Alimentarea trebuie sa se faca intotdeauna de la o priza impamantata)

Umplerea instalatiei cu apa. Pentru a umple instalatia cu apa trebuie sa se deschida robinetul de pe circuitul de tur, sa  se desfaca capacul valvei automate de incalzire, sa se deschida robinetul de umplere treptat si sa se inchida valvele de aerisire de pe calorifere, imediat dupa ce incepe sa curga apa. Inchiderea robinetului de umplere al centralei se face in momentul in care hidrometul arata valoarea de 1 bar.

Alimentarea cu gaz. Este foarte imporant ca alimentarea cu gaz sa se faca cu mare atentie. Trebuie sa se verifice daca tipul de gaz este cel care este indicat pe placa de timbru, trebuie sa se deschida usile si ferestrele si sa se evite orice sursa de foc. Inainte de a porni centrala, se verifica etanseitatea instalatiilor, iar valva de gaz se lasa inchisa timp de 10 minute, perioada in care nu trebuie sa existe niciun fel de trecere de gaz.

Prima pornire. Pentru prima pornire, robinetul de gaz trebuie sa fie inchis, racordurile sa fie facute corect iar impamantarea sa fie una de buna calitate. Pornirea se face simplu, prin ridicarea dopului valvei de suprapresiune automata si apasarea tastei on/off a cazanului. 
Dupa pornire, se selecteaza modul standby cu ajutorul tastei mode, se activeaza ciclul de aerisire prin apasarea tastei ESC timp de 5 secunde si se asteapta dezaerarea, care dureaza aproximativ 7 minute.

Urmatorul pas consta in aerisirea caloriferelor, urmand o verificare a presiunii pe dispozitivul dedicat acestui lucru. Presiunea trebuie sa arate intre 1 si 1.5 bar.

Trebuie sa te asiguri ca nu exista niciun obstacol pe conducta de evacuare a gazelor, ca toate geamurile sunt eschise si ca sifonul contine apa.

Este foarte periculoasa pornirea centralei fara apa in sifon, deoarece exista riscul de eliberare a gazelor in incapere.

Dupa toti acesti pasi, cu ajutorul tastei MODE se pune in functiune cazanul.

 

Functionarea automata si oprirea .Ariston Genus Premium Evo Net dispune de  functie auto, care permite adaptarea cazanului in mod automat la modul de functionare si la conditiile de temperatura externa. Gratie acestei functii, consumul este redus iar functionarea este una naturala. Activarea acestei functii se face simplu, prin apasarea tastei Auto.

Exista cateva conditii in care aparatul se poate opri.

 • Oprirea de siguranta, care apare in momentul unei probleme, insa dispare odata ce problema a fost rezolvata;
 • Blocarea functionarii. Apare in momentul unei probleme, insa nu dispare dupa eliminarea cauzei. Deblocarea se face prin butonul Reset. Daca blocarea apare consant, este necesara apelarea unui centru de asistenta tehnica. Centrala permite un numar de maxim 5 incercari de rearmare intr-o perioade de 15 minute, din motive de siguranta.

Ariston Genus Premium Evo Net este, asadar, o centrala termica de ultima generatie, care iese in evidenta prin posibilitatile superioare de control, atat direct, cat si printr-un dispozitiv wireless si care reuseste sa fie foarte eficienta multumita unei constructii solide, foarte bine gandita de cei de la Ariston.Prezentare Sistem Ariston NETClip de prezentare pentru Centrala Termica Ariston Genus Premium Evo NET

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice in condensatieCentrala termica Ariston Genus Premium Evo NET (control prin internet) 35 kw
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala termica Ariston Genus Premium Evo NET (control prin internet) 35 kw
Garanție5 ani
LivrareLivrare gratuită în Zona A
KIT EvacuareInclude KIT de evacuare
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldăInstant
Putere termică35 kw
TirajForțat
Suprafață maximă încălzită250 mp
Tensiunea de alimentare240 V
Temperatura maximă90 grade C
Presiune maximă3 bari

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala termica Ariston Genus Premium Evo NET (control prin internet) 35 kw

Adaugă prima părere

Compară 0