Centrala Termica Buderus Logamax Plus GB012 25 kw

Versiunea 2 (v2) a centralei Logamax Plus GB012 întruneşte calităţile care au făcut ca marca Buderus o marcă cu aproape 300 de ani de experienţă şi tradiţie în echipamente şi sisteme de încălzire să fie una dintre cele mai respectate şi admirate din lume

Estimează preț transport
În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară
Reducere 300 lei

3.149 lei

2.849 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93

Cumpără împreunăAccesorii
Termostat de ambient Ferroli FER 8

Termostat de ambient Ferroli FER 8

FER 8 este un termostat de camera conceput pentru a fi utilizat numai cu sistemul de control de incalzire.
62 lei
Termostat ambient Conter cu fir CT3S

Termostat ambient Conter cu fir CT3S

Termostat ambient Conter cu fir CT3S este conceput special pentru comanda unei centrale termice de apartament si/sau...
80 lei
Termostat ambient Ariston cu fir

Termostat ambient Ariston cu fir

Termostat ambient Ariston cu fir   este utilizat în procesul de reglare a temperaturii ambientale din incaperile in...
99 lei
Termostat de ambient Ferroli romeo w

Termostat de ambient Ferroli Romeo W

Termostatul de ambient Ferroli Romeo W comanda la distanta open-therm, cu fir si programare saptamanala.
357 lei
Termostat de ambient ON/OFF T-Control

Termostat de ambient ON/OFF T-Control cu fir

Spre deosebire de termostatul simplu de cameră, permite un control mai complet al sistemului de încălzire
150 lei
Termostat Ariston de Camera Modulant

Termostat Ariston de camera modulant

Permite controlul temperaturii şi a modului de încălzire în zona în care este instalat.
151 lei
Termostat de ambient fara fir salus 091 FLRF

Termostat de ambient fara fir Salus 091 FLRF

Datorita reglajelor ce pot fi optinute cu acest echipamet, termostatul de ambiet salus fara fir poate ajuta la o...
218 lei
 
Descriere

Economie si traditie cu centrala termica Buderus Logamax Plus GB012

Experiența de peste 300 de ani a celor de la Buderus a fost concentrata in fiecare produs lansat de companie. Acest lucru se vede in Buderus Logamax Plus GB012 25 KW, o centrala cu condensare care intruneste toate conditiile pentru a face performanta, pentru a oferi siguranta si eficienta.

Specificatiile centralei ofera cateva informatii extrem de utile despre modul in care aceasta se comporta. Este un produs cu o eficienta energetica de 103%, cu o putere de 24 kW indiferent ca vorbim despre incalzire sau despre apa curenta menajera si cu performante sporite in ceea ce priveste prepararea apei calde. Aceasta atinge temperaturi de pana la 80 de grade Celsius si este preparata instantaneu.

Cele doua schimbatoare de caldura din dotarea centralei sunt cele care asigura un debit constant de apa, incalzita pana la temperatura pe care o doreste fiecare utilizator.  Acestea sunt realizate din materiale de foarte buna calitate si imbunatatesc foarte mult transferul termic.

 • Schimbatorul principal: este realizat din inox si este foarte fiabil;
 • Schimbatorul secundar: este realizat dintr-un aliaj Al-Si-Mg si are rolul de a recupera condensatul.

Data fiind eficienta energetica sporita, consumul de combustibil gazos este unul foarte scazut. La consumul scazut contribuie si vana de gaz modulanta, precum si ventilatorul cu turatie variabila.


Dotarile centralei termice Buderus Logamax Plus GB012 25 KW 

Produsul celor de la Buderus este foarte bine dotat, beneficiind de cele mai noi tehnologii de pe piata:

 • Ecran LCD pentru urmarirea facila a fiecarui detalu pe care il ofera centrala;
 • Reglare continua a puterii;
 • Pompa de incalzire in 3 trepte, ce dispune de un dispozitiv automat de aerisire;
 • Senzor de temperatura pentru sistemul de incalzire;
 • Limitator de temperatura;
 • Numeroase elemente de siguranta, cum ar fi supapa de siguranta, manometrul sau vasul de expansiune;
 • Termostat de camera on/off

Centrala Buderus Logamax GB012 si Berluni


Principalele avantaje oferite de Buderus Logamax Plus GB012 25 KW

Utilizatorii acestei centrale vor descoperi o serie de avantaje. Le vom evidentia pe cele mai mari si mai bine conturate:

 • Consum rational de combustibil si de energie electrica. Este, probabil, cel mai mare avantaj deoarece duce la economii substantiale pe termen lung. Este rezultatul materialelor de buna calitate, al tehnologiilor de ultima generatie folosite si al accesoriilor focusate pe economie, cum ar fi ventilatorul cu turatie variabila.
 • Un nivel de zgomot redus. Zgomotul poate sa reprezinte o problema pentru confortul casnic. Buderus Logamax Plus GB012 25 KW este o centrala silentioasa, nivelul sau maxim de zgomot atingand 36 dB, atunci cand sarcina este plina.
 • Usurinta de exploatare. Logmax Plus GB012 este un echipament usor de instalat si foarte compact. Este o centrala perfecta chiar si pentru spatiile de dimensiuni reduse, in conditiile in care poate sa fie montat pe perete si are dimensiuni reduse.
 • Eficienta in productie de caldura si ACM. Desi destinatia sa principala este producerea de agent termic, centrala Logamax Plus GB012 poate sa produca, fara niciun fel de probleme si ACM, intr-un flux continuu.
 • Avantaje la comanda de pe Berluni.ro. Comanda de pe site-ul nostru iti aduce o serie de avantaje extra, cum ar fi garantia sporita, de 5 ani, punerea gratuita in functiune sau dotarea cu un Kit de evacuare.


Instructiuni in ceea ce priveste instalarea, intretinerea si utilizarea centralei

Siguranta. Utilizarea incorecta a centralei poate sa reprezinte o serie de pericole, multe dintre ele extrem de grave. Este motivul pentru care instalarea trebuie sa se faca de catre o echipa de specialisti. In caz contrar, exista pericol de explozie sau de oparire. Trebuie sa te asiguri ca echipa care monteaza centrala citeste instructiunile producatorului si respecta prescriptiile pentru locul de amplasare si modul in care aceasta trebuie sa fie facuta. Cartea tehnica ofera informatii bine structurate in ceea ce priveste modul de instalare si de punere in functiune.

Protectia mediului inconjurator. Boderus isi focuseaza atentia asupra protectiei mediului inconjurator, motiv pentru care ambalajele sunt nepoluante si revalorificabile. Atat acestea, cat si aparatele uzate, trebuie sa fie duse la centre de colectare, pentru a fi reciclate.

Inspectia. Este recomandata incheierea unui contract cu o firma specializata si autorizata pentru a face revizii anuale ale centralei. Un astfel de contract poate sa gnereze un consum redus de gaz, o protectie sporita a mediului inconjurator si o siguranta mai mare.

Defectiuni. In cazul unor defectiuni, centrala afiseaza pe display-ul LCD problema si ofera informatii despre ceea ce trebuie facut. Exista si defectiuni care nu sunt afisate pe display, cum ar fi zgomotele de curgere, valori incorecte ale gazelor arse, aprinderea prea puternica sau incalzirea prea greoaie. Indiferent de tipul defectiunii, responsabilitatea utilizatorului este de a chema echipa de specialisti cu care are contractul de inspectie.


Pentru o siguranta cat mai mare, centrala trebuie sa fie instalata de catre un tehnician autorizat si trebuie sa fie folosita cu foarte mare atentie.

Buderus Logamax Plus GB012 25kW este prietenoasa cu mediul inconjurator, toate materialele putand fi reciclate pentru o reutilizare ulterioara. Pana sa ajunga la reciclare insa, centrala trebuie sa functioneze cat mai bine, asadar, are nevoie de o inspectie anuala din partea unei firme autorizate. Chiar aca majoritatea defectiunilor aparute apar pe ecranul LCD inspectia te poate scuti de o multime de probleme.

Buderus Logamax Plus GB012 25kW este o centrala de perete, care se alimenteaza la o tensiune de 240 de volti si are o putere de 25kW. Aceasta putere asigura incalzirea unei suprafete de pana in 140 de metri patrati, ceea ce inseamna ca aproape orice locuinta poate sa fie acoperita, din punct de vedere al incalzirii, de acest dispozitiv.

Dimensiunile sale sunt compacte ( 715 mm x 440 mm x 350 mm), ceea ce inseamna ca poate sa fie instalata cu usurinta aproape oriunde. 

Cu o presiune de 3 bari, tehnologii moderne, putere mare si o constructie eficienta, Buderus Logamax Plus GB012 25kW poate sa faca fata provocarilor si poate incalzi orice locuinta.

Instructiuni de instalare si de intretinere

Pentru a putea folosi aceasta centrala la capacitatea sa maxima, trebuie sa citesti cu atentie instructiunile de folosire si sa intelegi exact care este cel mai eficient mod de utilizare. Cartea tehnica este cea care iti ofera informatiile in detaliu, insa iti vom prezenta un mic rezumat in ceea ce priveste utilizarea, instalarea si intretinerea.

Siguranta in preajma centralei

Un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca folosirea centralei se face in deplina siguranta. Astfel, trebuie sa actionezi ori de cate ori apar urmatoarele situatii:

 • In cazul in care se simte miros de gaze. Trebuie sa se inchida robinetul de gaz si sa se deschida toate ferestrele si usile. Este strict interzisa actionarea intrerupatoarelor electrice si este recomandata stingerea flacarilor deschise. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci dupa ce ai deschis geamurile si ai oprit centrala este sa suni societatea de distributie a gazului si o firma autorizata pentru instalarea si administrarea centralelor.  Aceiasi pasi trebuie sa fie urmati si in cazul mirosului de gaze arse.
 • In cazul in care centrala este dependenta de aerul din incinta. Atunci cand aerul cu care functioneaza centrala este cel din incinta, trebuie sa se asigure tot timpul alimentarea cu aer de aerdere. NU trebuie sa se acopere orificiile de aerisire si trebuie sa se ofere o alimentare corecta cu aer de ardere si pentru alte dispozitive instalate in incapere.

De asemenea, nu trebuie sa se utilizeze materiale inflamabile in apropierea centralei si este bine sa se evite patrunderea agentilor agresivi, care pot duce la coroziune.

Informatii ce trebuie cunoscute inainte de instalare

Centrala Buderus Logamax Plus GB012 25kW functioneaza pe baza principiului in contracurent. Utilizarea sa trebuie sa se faca intr-un sistem inchis de apa calda, orice alta utilizare nefiind regulamentata.

Centrala trebuie sa corescpunda in constructie si functionare de direcivele europene. Aceast lucru este marcat cu simbolul CE.

Pe placuta de identificare pe care o poti descoperi sub aparat, sunt mai multe informatii despre putere si despre datele privind autorizarea. Este bine sa verifici toate aceste elemente inainte de a incepe instalarea propriu-zisa.

Instalarea centralei Buderus Logamax

Inainte de instalare trebuie sa se inchida robinetul de gaz. In caz contrar, exista riscul de explozie. Este foarte important sa se respecte urmatoarele instructiuni:

 • In cazul in care instalatia de incalzire este deschisa, trebuie sa se modifice intr-o instalatie inchisa;
 • Sunt de evitat caloriferele si conductele zincate pentru a se evita acumularea de gaze;
 • La caloriferele camerei etalon nu trebuie sa fie montat un robinet cu termostat;
 • Se pot folosi solutii anti inghet, insa doar daca acestea sunt aprobate de catre Buderus. Acelasi lucru este valabil si pentru substantele anticorozive;
 • NU se recomanda folosirea substantelor de etansare;
 • Se recomanda montarea unei supape de preaplin pentru evitarea zgomotelor de curgere;
 • De asemenea, se recomanda montarea unui regulator de presiune cu supapa de siguranta, pentru protectia aparatului de presiunile prea mari.

Apa folosita de centrala trebuie sa aiba o calitate foarte buna, trebuind evitata apa murdara, care poate deteriora schimbatorul de caldura si poate genera diverse alte defectiuni.

Protectia impotriva depunerilor de calcar se face prin utilizarea unei ape de la robinet, netratata, prin evitarea apei de fantana si prin limitarea cantitatii de agenti care durifica apa.

Apa nu trebuie sa fie tratat cu agenti de marire sau reducere a pH-ului iar instalatia trebuie sa fie curatata foarte bine inainte de umplere.

Daca apa este in regula si toate sfaturile de mai sus sunt respectate, trebuie sa fie ales locul de instalare. Acesta trebuie sa respecte dispozitiile nationale specifice si sa nu fie in zone cu substante periculoase, cum ar fi curatatoriile chimice, frizeriile tipografiile sau zonele in care sunt dizolvanti, spray-uri si agenti de curatare. Centrala poate sa fie suspendata, asadar, poate sa functioneze fara probleme chiar si intr-un spatiu destul de mic, atata vreme cat se asigura o aerisire corecta.

Pana la punerea in functiune, aparatul trebuie sa treaca prin urmatorii pasi:

 • Fixarea pe perete prin agatarea in consola de suspendare;
 • Montarea furtunului  de golire;
 • Racordarea accesoriilor pentru gaze arse;
 • Instalarea conductelor;
 • Verificarea racordurilor, atat pentru bransamentele de apa, cat si pentru conductele de alimentare cu gaz. Verificarea trebuie sa se faca cu foarte mare atentie.

Daca instalarea este in regula, urmeaza punerea in functiune. Prima punere in functiune trebuie sa fie facuta in prezenta unui instalator autorizat. Asigura-te ca iti notezi fiecare pas si stii cu exactitate care este scopul fiecarei actiuni destinate functionarii centralei!

Buderus Logamax Plus GB012 25kW, o centrala care protejeaza mediul inconjurator

Protectia mediului este un obiectiv pentru cei de la Buderus, motiv pentru care Buderus Logamax Plus GB012 25kW este construita in asa fel incat sa fie cat mai putin daunatoare pentru mediul inconjurator. Tehnica si materialele folosite respecta principiile economice, in asa fel incat ambalajul poate sa fie reciclat in mod optim si nu este poluat iar echipamentul uzat poate sa fie revalorificat cu usurinta.

Inspectia si intretinerea centralei Buderus Logamax Plus GB012 25kW

Frecvent, centrala termica trebuie sa fie supusa unei inspectii si trebuie sa fie intretinuta cu foarte mare grija. In cazul in care aceste aspecte se neglijeaza, exista pericole mari de explozie, de intoxicare, de electrocutare, oparire sau deteriorare a componentelor electrice.

Este foarte important sa ai un contract cu o firma autorizata, care sa faca o inspectie anuala a centralei.

Pentru intretinere si curatare trebuie sa folosesti doar materiale aprobate ede Buderus si doar piese de schimb originale.

Buderus Logamax Plus GB012 25kW este o centrala termica eficienta, care se evidentiaza printr-o constructie solida, focusata pe protectia mediului si pe eficienta si care poate sa faca fata oricaror provocari casnice, atata vreme cat este utilizata in mod corect.


Accesorii utile pentru centrala termica Logamax GB012

Alături de centrala propriuzisa, mai puteti achizitiona o serie de accesorii ce pot fi extrem de eficiente:

 • Termostat de ambient Ferroli Fer8. Este u termostat ce va fi folosit cu sistemul de control incalzire si care sporeste confortul si modul in care poate fi controlata temperatura in camera.
 • Termostat ambient Conter cu Fir CT3S. Este un termostat compatibil cu majoritatea centralelor aflate pe piata la ora actuala, fiind foarte fiabil si eficient.


Alte informatii utile

Achiziția centralei Buderus Logamax Plus GB012 25 KW presupune incalzirea unei suprafete de maxim  140 de metri patrati. Este o solutie perfecta atat pentru apartamente, cat si pentru casele de dimensiuni mici si medii.

Tensiunea de alimentare a centralei este de 240 de Volti iar instalarea se face pe perete. Date fiind dimensiunile reduse, centrala poate sa fie montata cu usurinta pe orice perete. Aceasta are o inaltime de 715 mm, o lungime de 440 de mmm si o latime de 350 mm.

Presiunea maxima a centralei este de 3 bari.

Centrala termica Buderus Logamax Plus GB012 25 KW cu condensare de la Berluni poate sa ofere o eficienta sporita pentru incalzirea unei locuinte si pentru generarea de apa calda menajera si este o optiune de luat in calcul pentru toti cei care isi doresc solutii moderne.

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice in condensatieCentrala Termica Buderus Logamax Plus GB012 25 kw
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala Termica Buderus Logamax Plus GB012 25 kw
Garanție5 ani
LivrareLivrare gratuită în București și Ilfov
KIT EvacuareInclude KIT de evacuare
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldăInstant
Putere termică25 kw
TirajForțat
Suprafață maximă încălzită140 mp
Tensiunea de alimentare240 V
Temperatura maximă80 grade C
Presiune maximă3 bari
Mod instalarePe perete
Înălțime715 mm
Lungime440 mm
Lățime355 mm
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (17)
Păreri despre Centrala Termica Buderus Logamax Plus GB012 25 kw
28-01-2019

Foarte buna!!! Tareeeee

O am din martie 2016,pana în prezent funcționează f bine, nu plătesc facturi mari, pt o luna de iarna grea plătesc 440lei,10 calorifere am in casa, comparativ cu alte păreri este cu mult superioara! Se simte ca este cu adevărat puternica apa calda are debit constant la temperatura dorita întotdeauna! Nu am întâmpinat probleme cu ea. Caloriferele se încălzesc toate omogen,functioneaza cu mare fluenta, fără zgomot deranjant, deși se aude procesul de producere a apei calde sau a căldurii. Am observat ca e f harnica, ii place sa lucreze când oferă căldură și apa calda concomitent. Important e sa aibă scurgere la furtun deoarece produce cam multa apa, eu am un borcan mai mare la scurgere și dim și seara îl golesc obligatoriu căci se umple! F important e sa fie montata undeva unde are... Aer!!! Da, aer... Necesita spatii aerate, o am montata pe un hol spațios... Nu pierde presiune, dar are nevoie de un dedurizator de apa. Obligatoriu! În rest, spor la treaba și la comfort! E alegerea foarte inspirata a celor ce au case mărisoare, care au nevoie de căldură și apa calda cât cuprinde! Bravo Buderus! TAREEEE

19-03-2018

Calitate / preț OK

-

07-12-2017

Foarte buna

Foarte buna, am cumparat-o din Iun.2017,dar n-am montat termostatul, poate ma ajuta cineva cu explicatii, link... am un termostat reecomer programabil cu fir t 15 p, multumesc lihaciudaniel@gmail.com

28-11-2017

Super!

Centrala este high class, are review-uri foarte bune si firma si-a castigat un renume bine meritat.
Am prins centrala la Black Friday si pot spune ca sunteti unii dintre putinii care chiar respecta ideea de baza a zilei respective si ati facut reducere reala, comparand cu restul majoritatii siteurilor unde doar au modificat preturile si au facut reduceri false. Transport in regula. 10/10
O firma serioasa

23-11-2017

RAPIDITATE

Din momentul lansarii comenzii pana cand centrala a ajuns in posesia mea a durat foarte putin timp , persoana care transporta coletul a fost foarte amabila . Imi doresc sa execut cu firma dvs. si punerea in functiune a centralei . Multumesc

22-11-2017

Centrala termica Buderus LOGAMAX PLUS GB 012K - 25 Kw

Am de multi ani o atfel de centrala montata la casa mea de la tara. Fiica mea, care locuieste la apartament in oras, m-a rugat sa ma ocup eu cu incalzirea locuintei. Deoarece aceasta centrala Buderus de la casa a functionat exceptional, am hotarat, fara a sta prea mult pe ganduri, sa mai achizitionez inca una de acelasi tip pe care o voi monta la apartament. Pina in momentul in care scriu aceste randuri nu am avut timp sa primesc centala desi firma de transport m-a sunat de cateva ori. Lipsa mea de la locul de livrare se datoreaza unor probleme care nu depind de mine (sunt la Rosiorii de Vede unde locuieste o verisoara care este grav bolnava). Sper ca maine, joi 23. nov. sa fiu la adresa de livrare si de saptamana viitoare sa ma ocup de montaj si PIF.

06-11-2017

o centrala excelenta

foarte multumit de aceasta centrala ,o am de un an,
o recomand cu incredere!

20-09-2017

Centrala Buderus Logamax

Comanda livrată foarte repede. Foarte seriosi. Recomand. Înainte de livrare solicitați să atragă atenția celor cu care trimit. Pachetul meu a venit lovit.

17-08-2017

Recomand cu caldura

Am cumparat o centrala termica BUDERUS LOGAMAX PLUS GB012 25 KW de la ei la care am apucat sa fac proba strict pe apa calda, pana in prezent. Pretul a fost printre cele mai bune de pe piata, reprezentantii Berluni foarte profi de la A la Z, prompti in ceea ce priveste livrarea, acordarea autorizatiei, explicatii despre modul de functionare... totul a decurs perfect.
Recomand cu caldura.

08-08-2017

Buderus

Comanda onorata imediat, montajul ireprosabil . Centrala este foarte silentioasa. Sunt multumit

28-06-2017

Prima impresie

Inca nu am testat centrala, vedem la iarna, voi reveni cu o evaluare.
Cat priveste echipa de la Berlumi, au fost ok, am avut ceva experienta neplacuta cu livrarea dar au fost prompti si de mare ajutor.

09-02-2017

Centrala termica Buderus

Este o centrala buna iar cei de la Berluni sunt oameni seriosi-recomand.

06-01-2017

BUDERUS LOGAMAX PLUS GB012-25kw

Centrala termica pe gaz in condensatie BUDERUS LOGAMAX PLUS GB012-25kw,este ocentrala silentioasa,economica la consumul de gaz si cu comenzi simple de utilizat.Comanda a fost preluata cu promptitudine de catre Magazinul online BERLUNI,livrarea fiind efectuata intr-un timp relativ scurt la domiciliul meu.

02-12-2016

Parerea mea

Livrarea a decurs in conditiuni foarte bune, produsul a fost intact, sunt multumit de alegerea facuta.

27-11-2016

seriosi

foarte prompți și serioși. nu ma așteptăm să mi ajungă centrala asa de repede, având în vedere ca am comandat o exact de black friday

26-11-2016

un client multumit

Am primit centrala a doua zi, simbata, fara probleme

26-11-2016

centrala in condensatie

Este buna ca si calitate si serviciul de livrare a fost prompt

Trimite părerea ta

Compară 0