Centrala Termica Electrica Protherm Ray 21 Kw Trifazata

Centralele electrice PROTHERM sunt destinate utilizării în sisteme de încălzire centrală, utilizând apă caldă, cu circulaţie forţată. Ele prepară agentul termic, care cu ajutorul unei pompe de circulaţie va fi distribuită la corpurile de încălzire.

Estimează preț transport

Protherm

În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară

2.859 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Ray centrala termica electrica pentru incalzire centrala

Noua serie imbunatatita de centrale termice electrice Protherm Ray ofera o posibilitate moderna pentru reaklizarea incalzirii apartamentelor sau a caselor familiale. Ele ofera un confort ridicat prin nivelul de zgomot redus, prin automatizare complete prin servisare redusa. Aceasta centrala electrica la livrare este echipata cu elemente de masura, control si protectie necesare unei functionari in deplina siguranta si parametri optimi.

centrala electrica protherm ray electrica

Centrala electrica PROTHERM Ray

Sunt destinate, prin proiectare, sistemelor de încălzire cu apă cu circulaţie forţată a apei. Acestea încălzesc apa din unitatea centrală sau singulară a sistemului de încălzire, apă care este apoi distribuită caloriferelor individuale sau pentru încălzirea de sub podea prin intermediul unei pompe. Centrala electrică este construită în interiorul unei carcase din oţel, ale cărei părţi frontale şi laterale formează o unitate mecanică ataşată pe partea din spate cu şuruburi.

Robinetul de alimentare cu apă caldă şi ţevile de ieşire sunt ataşate centralei în partea de dedesubt, unde se afl ă şi cablul de alimentare. Centralelee de serie RAY sunt, prin proiectare, destinate a fi montate pe perete. Accesoriile centralei Centrala electrică este dotată cu un schimbător de căldură cilindric, cu elemente de încălzire şi un bloc hidraulic alcătuit dintr-o pompă de circulare, un senzor de presiune şi o supapă de siguranţă.

Secţiunea pentru controlul intern şi siguranţa centralei cuprinde un bloc cu comutare electronică, cu un contact pentru comandă prin intermediul unui semnal HDO (comandă de la distanţă), cu un senzor de presiune şi un termostat de urgenţă. Pentru a compensa expansiunea la căldură a apei calde, sistemul este dotat cu un vas de expansiune de 7 litri. HDO Centrala electrică este dotat cu un bloc de comutare cu un contact pentru comandă prin intermediul HDO (comandă de la distanţă), semnal care este conectat la Terminalul J13 (vezi diagrama de conexiuni a centralei, poziţia 19). LED-ul HDO semnalează faptul că respectivele contactoare ale contactului comandat de semnalul HDO au fost închise, ceea ce indică dacă tariful redus pentru încălzirea

Caracteristicile centralei directă este disponibil sau nu. Dacă acesta este disponibil, LED-ul este aprins. Atenţie: Dacă funcţia HDO nu este utilizată, LED-ul HDO semnalează conectarea alimentării Modulaţia continuă a puterii Centrala electrică este dotat cu o funcţie de modulaţie continuă (comutare progresivă a puterii), pentru ca să nu existe impulsuri la reţeaua electrică la pornirea centralei.

Modulaţia continuă a puterii centralei este obţinută prin pornirea şi oprirea progresivă a elementelor de încălzire şi a componentelor acestora. Scopul acestui sistem este acela de a utiliza puterea centralei într-un mod efi cient pentru atingerea temperaturii optime.

Protecţia la îngheţ petru Centrala electrica PROTHERM 

 Centrala este dotată cu un sistem încorporat de protecţie la îngheţ care nu permite centralei (nu şi sistemului de încălzire sau ţevilor de apă caldă) să îngheţe. La scăderea temperaturii apei de încălzire sub 8°C, pompa porneşte automat, indiferent de comenzile unităţii de comandă din cameră, chiar şi dacă centrala este setată pe modul de vară. Dacă temperatura apei de încălzire din centrală creşte şi ajunge la 10°C, pompa se opreşte automat. Dacă temperatura apei de încălzire continuă să scadă până la 5°C, centrala este pornit şi încălzeşte apa de încălzire până la 25°C. Dacă însă temperatura apei de încălzire scade până la 3°C, centrala este blocată.

Protecţia pompei Centrala electrica PROTHERM 

Dacă pompa a fost în regim de pauză timp de 23 de ore, printr-o scurtă pornire a ei (aproximativ un minut) la viteza minimă asigurăm protecţia acesteia împotriva opririi sau blocării ei atunci când pompa nu este utilizată o perioadă îndelungată de timp. Atenţie: Această funcţie a centralei nu poate fi dezactivată. Centrala este dotat cu o pompă cu două viteze, cu comutare automată între viteze. Din fabrică, pompa este setată să funcţioneze la viteza mai mare atunci când este încălzită, iar în timpul fazei de comutare a pompei, aceasta trece la viteza mai mică. La încălzirea AC, pompa funcţionează la viteza mare.

Aţi devenit proprietarul unui centrale electrice cu încălzire directă, destinată sistemelor centrale de încălzire, cu care puteţi controla uşor temperatura camerei. Dvs. doriţi ca centrala electrică RAY să funcţioneze în siguranţă. La instalarea şi utilizarea acesteia este necesar să respectaţi anumite principii. Pentru aceasta, vă rugăm să citiţi cu atenţie Instrucţiunile de utilizare şi respectaţi-le atunci când utilizaţi centrala termică. Suntem siguri că centrala termică RAY vă va ajuta să creaţi un mediu plăcut şi să obţineţi temperatura optimă a mediului. Vă rugăm să luaţi în considerare următoarele observaţii importante:

Centrala şi toate accesoriile sale trebuie să fi e instalate şi utilizate în concordanţă cu documentaţia de proiectare, legile aplicabile în vigoare, standardele tehnice şi instrucţiunile producătorului. Centrala poate fi instalată numai în mediul pentru care este proiectată.  Numai centrele de service autorizate de producător au permisiunea să pună în funcţiune centrala după instalarea acesteia. Centrala respectă toate normele aplicabile în Slovacia. Atunci când este utilizată conform condiţiilor altor ţări, orice abatere aplicabilă trebuie să fi e identifi cată şi soluţionată.

În caz de defecţiuni, apelaţi la un centru de service al producătorului – intervenţiile neautorizate pot avaria centrala (sau accesoriile acesteia!). 6. Tehnicianul de la centrul de service care pune centrala în funcţiune pentru prima dată, trebuie să informeze utilizatorul despre toate aspectele legate de siguranţa centralei, despre semnele acestora şi despre cum ar trebui să Introducere reacţioneze utilizatorul, să îi prezinte acestuia componentele principale ale centralei, precum şi modul de utilizare a centralei şi comenzile acesteia.

Verificaţi dacă furnitura este completă.  Verifi caţi dacă tipul şi modelul centralei sunt potrivite pentru mediul în care doriţi s-o utilizaţi, mai exact, verifi caţi dacă informaţiile despre reglajele centralei se potrivesc cu parametrii reţelei electrice şi, în caz de nevoie, chemaţi electricianul califi cat care urmează să vă instaleze centrala sau s-o pună în funcţiune să verifi ce acest lucru. Dacă aveţi nelămuriri cu privire la funcţionarea centralei, studiaţi cu atenţie instrucţiunile relevante din acest Ghid de utilizare şi de instalare şi urmaţi procedura recomandată.

Nu înlăturaţi sau deterioraţi etichetele sau însemnele de pe centrală. În cazul în care centrala nu a fost pusă încă în funcţiune, păstraţi ambalajul iniţial în condiţii bune pentru a fi utilizat în viitor la transportarea centralei. La efectuarea reparaţiilor trebuie să fi e utilizate întotdeauna numai piese originale. Este interzisă efectuarea vreunei modifi cări la instalaţia internă a centralei, precum şi orice fel de intervenţie asupra acesteia. În cazul opririi centralei pe o perioadă mai îndelungată, se recomandă decuplarea acesteia de la reţeaua electrică. Această recomandare se aplică împreună cu instrucţiunile generale din cadrul acestui Ghid de utilizare şi de întreţinere.  Când ciclul util al centralei sau al componentelor sale a expirat, acestea trebuie să fi e dezafectate în mod ecologic, ţinând cont de protecţia mediului înconjurător.

Centrala electrica PROTHERM Ray

Centralele electrice PROTHERM sunt destinate utilizării în sisteme de încălzire centrală, utilizând apă caldă, cu circulaţie forţată. Ele prepară agentul termic, care cu ajutorul unei pompe de circulaţie va fi distribuită la corpurile de încălzire.

Cazanul electric are o funcţionare secvenţială. Cuplarea puterii se face în intervale de 0 - 75 secunde, cu o putere de max. 6 kW (2 kW pe fi ecare fază). Astfel se realizează o protecţie a reţelei de alimentare cu energie electrică şi este cuplată doar puterea efectiv necesară.

Pompa de circulaţie funcţionează de asemenea în mod economic. După decuplarea cazanului, pompa mai funcţionează 4 minute, astfel încât este utilizată toată căldura conţinută în apa din cazan. Astfel scad consumurile energetice şi uzura mecanică a pompei.

Corpul cazanului este montat în interiorul unei carcase metalice asamblată prin şuruburi. Conectarea atât la sistemul hidraulic cât şi la reţeaua electrică se realizează prin partea inferioară.

Aceste cazane sunt destinate montării pe perete. În cazul unui necesar termic mai mare se poate realiza legarea în cascadă a acestora. Cascada poate fi controlată de un singur termostat conectat la cazanul conducător.

Părţile componente ale cazanului sunt: schimbătorul de căldură cilindric, echipat cu elementele încălzitoare, hidroblocul (care conţine pompa de circualţie, senzorul de presiune, supapa de siguranţă).

Panoul de comandă şi semnalizare conţine: termomanometru, termostat de reglaj, LED-uri pentru semnalizarea nivelului de putere 1, 2, 3; butoane de cuplare a treptelor de putere 2, 3; LED pentru indicarea funcţionării cu energie cu tarif redus; indicator semnalizarea supraîncălzire (avarie).

Elementele interne de control şi siguranţă sunt contactoarele de cuplare, blocul electronic de cuplare a puterii şi termostatul de supraîncălzire. Pentru a compensa dilatările şi creşterile de presiune în sistem, cazanul are încorporat un vas de expansiune de 10 l.

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice electriceCentrala Termica Electrica Protherm Ray 21 Kw Trifazata
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala Termica Electrica Protherm Ray 21 Kw Trifazata
Garanție2 ani
LivrareLivrare gratuită în București și Ilfov
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Putere termică21 kw
Tensiunea de alimentare400 V
Temperatura maximă80 grade C
Presiune maximă3 bari
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala Termica Electrica Protherm Ray 21 Kw Trifazata

Adaugă prima părere

Compară 0