Centrala termica pe lemne cu gazeificare Astra 18 Kw E

Centrala termica cu gazeificare Astra cu unitate de control electronică, au un controler electronic, ceea ce face ca funcţionarea cazanului să fie mai eficientă, cazanul reacţionează rapid şi precis la schimbările termice. Acest lucru economiseşte combustibil, timpul de ardere este mai mare, poluarea mediului redusă, controlul de ardere mai uşor.

Estimează preț transport

Astra

În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară
STOC EPUIZAT
Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Astra certificatul calitatii

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Astra funcţionează pe principiul de generare a gazului. Gazele produse de combustibili solizi în camera superioară, sunt arse în camera inferioară, la o temperatur ridicată până la 900°C .

În momentul arderii combustibilului solid cu principiul de generare a gazului, combustibilul arde mai eficient, este produsă mai puţină cenuşă si mai puţine gaze inflamabile (nearse), cum ar fi CO, care sunt emise în atmosferă. Un alt avantaj al acestui cazan este capacitatea sa de a asigura producere de energie termică, cu un randament de aproximativ 40 100%.

Centrala pe lemne Astra

Corpul Centrala termica cu gazeificare Astra care intra în contact cu produsele de combustie, este realizat din tabla de oţel pentru cazane P265GH de 6mm grosime, alte elemente ale cazanului fiind realizate din tabla de oţel de 4mm grosime. Cazanele Astra au două tipuri de unităţi de control, termostatic sau electronic.Centrala termica cu gazeificare Astra din seriile 18, 25, 32, 40 pot fi echipate opţional, cu unul din cele două tipuri de control.

Destinatia centraleleor pe lemne pentru incalzir se refera atat la constructiile civile cat si la celeindustriale sau la cladirile care au sistemul de incalzire implementat. Functionarea centralelor pe lemne se face prin aprindere cu combustibil solid (lemn). Este recomandat ca aprinderea sa se faca cu lemn uscat (20% umiditate continuta). Este posibil ca aprinderea sa se efectueze cu deseuri din lemn sau rumegusi[n cantititati mici (10%) in amestec cu lemn pentru foc.

Echipamentele de control si reglare instalate pe centrala intretin automat valoarea temperaturii setate (a apei), asigura o functionare eficienta la costuri reduse si siguranta in exploatare. Aceste tipuri de centrale pe lemne sunt proiectate pentru functionare cu combustibil solid (lemn, deseuri de lemn) cu generare partiala de gaze combustibile. In camera superioara de combustie a centralei, gazul este generat de combustibilul solid si apoi ars in camera inferioara. Intensitatea generarii gazului si a combustiei sunt reglate de frecventa si perioada cu care se aspira aerul in camera de ardere.

Centrala cu gazeificare Astra

Avantajele centralelor pe lemne cu gazeificare:

  • Gazele generate din lemnul de foc asigura un randament ridicat de functionare.
  • Puterea cazanalului (temperatura agentului de ardere) este controlata automat de un regulator electronic, prin pornirea sau oprirea ventilatorului la orificiul de intrare aer in camerele de ardere, si prin modificarea turatiei acestuia.
  • Perioada de ardere indelungata.
  • Arderea completa a combustibilului asigura costuri reduse.
  • Cenusa poate fi inlaturata doar de 1-2 ori pe saptamana.

Centrala termica cu gazeificare Astra Astra cu unitate de control electronică, au un controler electronic, ceea ce face ca funcţionarea cazanului să fie mai eficientă, cazanul reacţionează rapid şi precis la schimbările termice. Acest lucru economiseşte combustibil, timpul de ardere este mai mare, poluarea mediului redusă, controlul de ardere mai uşor.

Centrala termica cu gazeificare Astra echipate cu unitatea de control electronic sunt identificate cu litera "E". Toate Centrala termica cu gazeificare Astra sunt echipate cu o serpentină de răcire de urgenţă, care împiedică apa să ajungă la punctul de fierbere, şi care în caz de o pană de curent activează supapa de siguranţă  şi astfel protejează cazanul de la supraîncălzire.

Durata de ardere a unei porţii de combustibil variază între 5 şi 8 ore. Dacă cazanul funcţionează la 30% din puterea nominală, timpul de ardere poate fi de 8 pana la 12 ore. Exploatarea cazanului este foarte uşoară: el trebuie să fie curăţat de cenuşă de 1-2 ori pe săptămână                                                                                                                                                                    

Panou de control frontal

Panoul de control contine termostatul de functionare ,termometru, butonul verde, pentru alimentare principala cazan cu tensiune electrica si butonul rosu pentru a comuta ventilatorul in pozitia deschis.

Legenda Panou control Astra gazeificare

  1. Controler electronic Centrala termica cu gazeificare Astra,
  2. Buton alimentare cu tensiune electrica Centrala termica cu gazeificare Astra,
  3. Buton porire ventilator Centrala termica cu gazeificare Astra.

Functia termostatului  este de a opri ventilatorul cazanului cand temperatura setata la cazan este atinsa. Ca urmare combustia in cazan este redusa , iar temperatura apei nu va mai mai mare decat temperatura reglata. Pozitia rozetei termostatului va fi reglata  in asa fel incat temperatura setata va fi cu cateva grade mai mica decat temperatura regulatorului de tiraj.

Termostatul  va comuta ventilatorul in pozitia inchis mai tarziu decat regulatorul de tiraj si va reduce pozitia clapetei la pozitia cea mai inferioara. Pozitia corspunza toare a rozetei termostatului va fi gasita si marcata cu un creion sau se va realiza un semn indicator pe carcasa rozetei.


Aprinderea Centralei

Lemne sparte cu diametru redus ( aschii ) Si hartie pentru o pornire usoara. Volumul de conbustibil incarcat va fi aproximativ 15-20% din capacitatea camerei de combustibil. Deschideti trapa de evacuare gaze arse a camerei de combustie superioara si ambele usi ale cazanului, puneti lemne si hartie la interior. Apindeti hartia si asigurati-va ca focul este pornit si inchideti usa superioara. Daca temperatura apei din cazan atinge 45°C inchideti trapa, usa inferioara si porniti ventilatorul. Lasati cazanul sa arda timp de 30 minute.

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice pe lemneCentrala termica pe lemne cu gazeificare Astra 18 Kw E
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala termica pe lemne cu gazeificare Astra 18 Kw E
Garanție2 ani
LivrareLivrare gratuită în București și Ilfov
KIT EvacuareSe recomanda dimensionarea unui cos.
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldăBoiler extern
Putere termică18 kw
TirajNatural
Suprafață maximă încălzită100 mp
CombustibilGazeificare
Tensiunea de alimentare240 V
Temperatura maximă95 grade C
Presiune maximă3 bari
Cazane pe lemneCu gazeificare din oțel
Volum105L
Dimensiuni racorduri1 1/4"
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala termica pe lemne cu gazeificare Astra 18 Kw E

Adaugă prima părere

Compară 0