Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 25 kw

Viessmann Vitoligno 100-S este un cazan pe combustibil solid cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului.

Estimează preț transport

Viessmann

În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară

8.717 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93

Cumpără împreună 
Descriere

Centrala termica Viesmann Vitoligno 100-S 25 KW

Functionand pe principiul gazeificarii lemnului, Vitoligno 100-S este un cazan performant, care foloseste combustibil solid si acopera o varietate mare de necesitati termice. Acesta poate sa asigure apa calda menajera si caldura pe tot parcursul iernii, fara a intampina probleme.
Vitoligno 100-S este o varianta potrivita pentru orice tip de locuinta. Aceasta are puteri nominale situate intre 25 si 80 de kW, ceea ce garanteaza incalzirea, chiar si pentru spatii mari si foarte mari. Spre exemplu, varianta cu 25 kW poate sa incalzeasca o suprafata de pana la 200 de metri patrati si un boiler de 150 de litri de apa calda.


Care sunt elementele care definesc centrala termica Vitoligno 100-S ?

In primul rand, veti putea descoperi o camera de incarcare voluminoasa. Acest lucru sporeste confortul utilizatorului, garantand intervale lungi de alimentare, precum si o functionare indelungata.
Masa lemnoasa se incarca prin partea frontala, lucru facilitat de o usa mare de acces.
Vitoligno 100-S ofera posibilitatea unei arderi cu cantitati mici de emisii de substante poluante, datorita tehnologiei care prin absorbtia oxigenului din camera de incarcare, asigura combustia avansata a lemnului.

Viessmann Vitoglino 100 w


Avantajele majore date de functionarea pe principiul gazeificarii lemnului sunt urmatoarele:

 • Ardere saraca in emisii poluante;
 • Grad inalt de eficienta;
 • Suprafete de transfer termic largi;
 • Temperatura scazuta a gazelor evacuate;
 • Buna exploatare pentru combustibili.


Avantajele oferite de intregul ansamblu, sunt urmatoarele:

 • Cazan ce poate fi ales in functie de putere, care se situeaza intre 25 si 80 de kW;
 • Materiale de calitate folosite la productia cazanului. Acesta este realizat din otel si are o lungime de pana la 50 de centimetri;
 • Randament ridicat in exploatarea combustibilului;
 • Camera de ardere din siliciu-carbid;
 • Montare rapida a cazanului si incarcarea facila a acestuia, prin partea frontala. Incarcarea se face usor datorita usii mari de acces.

Cazanul este insotit si de o serie de accesorii, care ajuta la automatizare si la control cat mai bun al temperaturii si al intregului ansamblu.

Automatizarea cuprinde un regulator electronic, un panou de comanda, sigurante un termostat de siguranta, un termostat de lucru electronic, un comutator pornit-oprit si un senzor de temperatura pentru cazan. Fiecare dintre aceste accesorii prezinta tehnologii moderne, care sporesc eficienta.
Display-ul centralei ofera informatii extrem de utile, cum ar fi temperatura apei din cazan, eventualele avarii si necesarul de combustibil.


Sfaturi privind exploatarea lemnului

Dat fiind faptul ca avem de a face cu o centrala care functioneaza pe baza de lemn, este bine sa cunoastem cat mai multe detalii despre acest combustibil. In primul rand, este bine de stiut faptul ca lemnul este combustibil regenerabil, care emite o energie medie ce ajunge la 4 kWh/kg. Pentru a putea substitui puterea oferita de 1 litru de combustibil lichid avem nevoie de 3 kg de lemne.

Un element care influenteaza foarte mult calitatile lemnului destinat arderii, este umiditatea. Puterea calorica a lemnului umed este mult mai mica decat puterea calorica a lemnului uscat, deoarece apa consuma caldura in cadrul procesului de ardere. Astfel, puterea calorica a lemnului tinut la uscat o peioada de mai multi ani este dubla fata de puterea lemnului proaspat taiat.

Este indicat, asadar, sa se opteze pentru arderea lemnului uscat atunci cand este folosita centrala Vitoligno 100-S . Arderea lemnului umed nu este rentabila si poate sa produca emisii ridicate de substante poluante.


Sfaturi privind depozitarea lemnului

Pentru a beneficia de toate avantajele oferite de lemn, este bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi de depozitare:

 • Diametrul ideal pentru despicarea lemnului rotund este de 10 centimetri;
 • Lemnele sparte trebuie sa fie stivuite intr-un loc ferit de plaie si cat mai insorit;
 • Spatiul dintre stivele de lemn trebuie sa fie suficient de mare, in asa fel incat sa poata prelua umiditatea evaporata de lemnte;
 • Lemnul proaspat taiat nu trebuie sa fie depozitat in pivnita, deoarece are nevoie de soare si de aer pentru a se usca.

In momentul in care folositi centrala, evitati sa folositi lemn cu umiditate mai mare de 20 %. De asemenea, este recomandat lemnul de esenta tare, deoarece lemnul de esenta moale necesita un volum cu 44% mai mare pentru a oferi aceeasi cantitate de energie.


Caracteristici ale centralei Vitoligno 100-S si avantaje oferite de achizitia de pe Berluni.ro

Comandand de pe site-ul nostru, beneficiati de o garantie de 3 ani pentru centrala Vitoligno 100-S si de livrare gratuita in toata tara. Pentru Vitoligno 100-S cu puterea termica de 25 kW, este recomandata achizitia unui boiler de 150 de litri, care nu este inclus in ansamblul centralei.

Temperatura maxima atinsa de aceasta centrala este de 90 de grade Celsius iar suprafata maxima incalzita este de 200 mp.
Dimensiunile centralei sunt de 1190 mm in inaltime, 1289 mm in lungime si 618 mm in latime.

Punerea in functiune este 100% gratuita, in cazul in care comandati centrala de pe site-ul nostru. Anual, este recomandata o inspectie si o intretinere, care trebuie sa fie facute de o echipa de profesionisti. Este bine, asadar, sa incheiati un contract cu o firma care se ocupa de centrale, pentru a avea garantia sigurantei si garantia eficientei pe termen lung.

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice pe lemneCentrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 25 kw
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 25 kw
Garanție3 ani
LivrareLivrare gratuită în toată țara
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldăVa recomandam un boiler de 150l
Putere termică25 kw
TirajNatural
Suprafață maximă încălzită200 mp
CombustibilGazeificare
Tensiunea de alimentare240 V
Temperatura maximă90 grade C
Presiune maximă3 bari
Cazane pe lemneCu gazeificare din oțel
Înălțime1190mm
Lungime1289mm
Lățime618mm
Dimensiuni racorduri1 1/2"
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (1)
Păreri despre Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 25 kw
11-01-2018

Niciodata Viessman!

Detin acest cazan de 7 ani, timp suficient pentru a avea o opinie pertinenta. Dupa nici 3 ani a cedat ventilatorul, care costa in jur de 1000 lei. La aprox 4 ani samota din cenusar a crapat pret 340 lei. In urma cu ceva timp afisajul automatizarii a inceput sa piarda din leduri. Samotele din focar sunt distruse pret 500 lei. Iar cireasa de pe tort : la mai putin de 7 ani de utilizare normala(lemn uscat, curatare periodica, fara suprasolicitare) a cedat cazanul, aparand o fisura in peretele interior desi producatorul se lauda cu o grosime de 10 mm. Concluzia mea strict personala: NICIODATA VIESSMAN

Trimite părerea ta

Compară 0