Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 60 kw

Vitoligno 100-S este un cazan pe combustibil solid cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului

Estimează preț transport

Viessmann

În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară

15.559 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Viessmann Vitoligno 100-S

Vitoligno 100-S este o centrala termica pe combustibil solid cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului, cu puteri nominale de la 25 la 80 kW. Camera de incarcare foarte voluminoasa asigura intervale lungi de alimentare si o autonomie de functionare foarte mare. Usa mare de acces permite incarcarea cu usurinta a cazanului cu masa lemnoasa, chiar prin partea frontala. 

Prin absorbtia oxigenului din camera de incarcare se obtine o combustie avansata a bucatilor de lemn. Gazele de lemn astfel obtinute sunt absorbite de catre ventilator in camera de ardere capitonata cu zidarie din siliciu-carbid. Aici, aportul de aer secundar, la temperaturi inalte, contribuie la arderea saraca in emisii de substante poluante. 

Viessmann Vitoglino 100 w

Tehnica functionarii pe principiul gazeificarii lemnului permite obtinerea unui grad inalt de eficienta si o ardere saraca in emisii poluante. Suprafetele de transfer termic largi, in combinatie cu ventilatorul de admisie mentine o temperatura foarte scazuta a gazelor evacuate si contribuie la o buna exploatare a combustibililor.


Avantaje Vitoligno 100-S:

  • Cazan cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului, cu o gama de puteri de la 25 la 80 kW
  • Cazan din otel pentru lemne cu o lungime de pana la 50 cm
  • O buna exploatare a combustibilului prin randament ridicat si temperatura scazuta a gazelor evacuate
  • Tehnica de functionare pe principiul gazeificarii lemnului cu ventilator performant si camera de ardere din siliciu-carbid
  • Clapete reglabile de admisie aer primar si secundar
  • Montare rapida a cazanului si incarcarea cu usurinta a acestuia prin partea frontala
  • Camera de incarcare voluminoasa asigura o autonomie mare de functionare
  • Usa mare de acces permite incarcarea cu usurinta a cazanului cu masa lemnoasa

Automatizarea este formată dintr-un dispozitiv de bază cu regulator electronic, panou de comandă, siguranţe, comutator pornit-oprit pentru instalaţie, termostat de siguranţă, termostat de lucru electronic şi senzor de temperatură al cazanului. Conectare prin intermediul conectorului cu fişă şi al bornelor.

Termostat de siguranţă: DIN STB 116907 Unitate de comandă: Display pentru afişarea temperaturii apei din cazan, a stărilor de lucru, a avariilor şi a necesarului de combustibil. Funcţii  Sistem de reglare constantă a temperaturii apei din cazan . Limitarea electronică a temperaturii maxime şi minime .

Sistem de diagnosticare integrat .Funcţie de pornire a încălzirii .Comanda suflantei cu reglarea turaţiei . Reglarea combustiei Reglajul termostatului de siguranţă: 100 °C Limitarea electronică a temperaturii maxime: 90 °C

Arderea lemnului umed nu numai că este nerentabilă, dar produce şi emisii ridicate de substanţe poluante, întrucât temperaturile de ardere sunt scăzute, iar pe coşul de fum se depune gudron. Indicaţii pentru depozitarea lemnului . Despicaţi lemnul rotund începând de la un diametru de 10 cm.

Stivuiţi lemnele sparte într-un loc aerisit şi cât se poate de însorit, ferit de ploaie.  Între stivele de lemn trebuie să fie suficient spaţiu intermediar pentru ca fluxul de aer să poată prelua umiditatea evaporată.  Sub stiva de lemne trebuie să existe un spaţiu deschis, de exemplu sub forma unei bârne, pentru ca aerul umed să se poată dispersa.  Nu depozitaţi lemnul proaspăt tăiat în pivniţă, deoarece uscarea necesită aer şi soare. În schimb, lemnul uscat poate fi depozitat întro pivniţă aerisită.

Lemnul proaspăt tăiat are o umiditate de 100 %. Prin depozitarea acestuia pe timp de vară, umiditatea se reduce la cca 40 %. Prin depozitarea lemnului pe parcursul mai multor ani, umiditatea scade la cca 25 %.

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice pe lemneCentrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 60 kw
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 60 kw
Garanție3 ani
LivrareLivrare gratuită în toată țara
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldăVa recomandam un boiler de 150l
Putere termică60 kw
TirajNatural
Suprafață maximă încălzită200 mp
CombustibilGazeificare
Tensiunea de alimentare240 V
Temperatura maximă90 grade C
Presiune maximă3 bari
Cazane pe lemneCu gazeificare din oțel
Înălțime1885mm
Lungime751mm
Lățime1389mm
Dimensiuni racorduri1 1/2"
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-S 60 kw

Adaugă prima părere

Compară 0