Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N 40 KW

Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N are un design simplificat si usor de exploatat. Procesul de ardere este controlat de un regulator termostatic de tiraj, cu un grad inalt de siguranta. Prin reglarea aerului din camera de ardere, se obtine un regim optim de functionare a cazanului.

Estimează preț transport
Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N 

Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N este proiectata si realizat pentru arderea de combustibil solid – lemn, brichete din lemn clasa B, tocătură lemnoasă, orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice si carbuni cu puterea calorifică mai mare de 15 MJ/kg sie este destinat incalzirii incaperilor mari si mijlocii.

Corpul Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N este construit din otel cu grosime de 5mm - pentru camera de ardere si 3mm - pentru peretii exteriori ai camerei de ardere si este testat si proiectat în conformitate cu normele europene EN 303/5.

Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N are un design simplificat si usor de exploatat. Procesul de ardere este controlat de un regulator termostatic de tiraj, cu un grad inalt de siguranta. Prin reglarea aerului din camera de ardere, se obtine un regim optim de functionare a cazanului.

Centrala termica pe lemne Ferroli

Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N este proiectatA cu 3 drumuri de fum pentru un schimb de caldura mai eficient si un randament superior cazanelor clasice iar corpul cazanului este prevazut cu izolatie termica din vata cu grosimea de 10 mm rezistenta la temperaturi inalte.

Focarul  CentralEI TermicE pe lemne este protejat cu un gratar metalic detasabil. Elementele de protectie garanteaza o functionare in siguranta a cazanului.

Cazanul este echipat cu: Termometru,  Tăviță de cenusa, Vatrai, Regulatorul termostatic de tiraj, Supapa de siguranta 1/2" si 2.5 bar

Ușa superioara este prevazută cu izolație de fibră de sticlă ignifugă cu o mică deschidere pentru reglarea aerului secundar. Cazanul poate functiona numai cu material lemnos natural si netratat, sau cu carbuni dar la fel se pot folosi combustibili presati si brichete.

Lungimea lemnelor poate fi cuprinsa intre 330 mm – 500 mm. Umiditatea lemnului nu trebuiesa depaseasca 20%Pentru o utilizare maxima a puterii calorice a lemnului, recomandam folosirea de lemn uscat timp de 1,5 – 2 ani. Procentul ridicat de umiditate a materialului lemnos, reduce puterea calorica a lemnului, respectiv si puterea cazanului.

Pentru autonomie ridicata si confort sporit va recomandam montajul cazanului FSB3 N impreuna cu un vas de stocare (puffer) si automatizare Ecokom.

Un element important din functionarea centralelor termice pe lemne in reprezinta cosul.

Racordarea centralei pe lemne la cos intotdeauna trebuie sa se faca cu respectarea standardelor si regulilor in vigoare. Cosul trebuie sa asigure tirajul adecvat eliminarii

fumului in orice conditie. Pentru functionarea corecta a centralei, este importanta

dimensionarea cosului. De tirajul acestuia, depinde arderea, puterea si durata de viata cazanului. Tirajul cosului depinde de sectiunea, inaltimea si rugozitatea peretilor interiori.

 

Centrala trebuie sa fie racordat la un cos separat, independent. Diametrul cosului nu trebuie sa fie mai mic decat iesirea cazanului. Racordul de fum al cazanului trebuie sa fie rigid si bine etansat pentru evitarea eliminarii de gaze in interior si pentru a permite curatarea usoara a cazanului.

Sectiunea interioara a racordului de fum, nu trebuie sa depaseasca dimeniunea sectiunii efective a cosului si nu trebuie sa se ingusteze. Nu se recomanda folosirea de coturi. Usa de curatare se instaleaza in partea cea mai joasa a cosului. Cosul de perete trebuie sa fie din 3 straturi, din care unul este din vata minerala. Grosimea izolatiei trebuie sa fie de minim 30 mm., daca cosul se afla in cladire sau de 50 mm.

 

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice pe lemneCentrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N 40 KW
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N 40 KW
Garanție 2 ani
Livrare Livrare gratuită în București și Ilfov
P.I.F. P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldă Boiler extern
Putere termică 40 kw
Tiraj Natural
Suprafață maximă încălzită 140 mp
Combustibil Lemne și cărbuni
Tensiunea de alimentare 240 V
Temperatura maximă 90 grade C
Presiune maximă 3 bari
Cazane pe lemne Din oțel
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala Termica pe lemne Ferroli FSB 3 N 40 KW

Adaugă prima părere

Te-ar putea interesa și...

Sus
Compară 0