Centrala Termica pe lemne Viadrus 35 kw U22D-7

Centrala termica pe lemne Viadrus este destinata productiei de apa calda cu circulatie naturala si fortata la o presiune de lucru de 4 bar.Centrala Viadrus are putera termica de 20 kw cu combustibil ” lemn ” si 24 kw cu ” carbune ”

Estimează preț transport

Viadrus

Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Calitate certificata, Centrala Viadrus pe lemne

Centrala termica pe lemne VIADRUS este destinata productiei de apa calda cu circulatie naturala si fortata la o presiune de lucru de 4 bar. Prin arderea lemnelor de dimensiuni mari dificultatea realizarii incalzirii este redusa considerabil si este crescuta calitatea functionarii. Cantitatea de cenusa este mai mica si poate fi folosita ca ingrasamant.

Avantaje:

1. Perioada indelungata de functionare a schimbatorului de caldura din fonta si a tuturor componentelor in functie de materialele utilizate.

2. Design aprobat pe termen lung.

3. Linia de productie tehnologica controlata automat, calitate certificata in conformitate cu procesul de productie (ISO 9001, ISO 14 001).

4. Randament la arderea cocs-ului si antracitului de 75-80%, iar la arderea lemnului de 71-78%.

5. Functionare si intretinere simpla.

6. Tiraj mic la cosul de fum.

7. Putere alternanta in functie de sectiune.

8. Posibilitatea conversiei cazanului de la functionare cu combustibili solizi la combustibili

gazosi si lichizi si invers.

 Centrala Termica Viadrus

Constructie Centrala Termica pe lemne Viadrus

Partea principala a cazanului este construita din elementi de fonta, tamburul cazanului din elemente de fonta gri conform cu cerintele standardelor. Componentele cazanului care lucreaza sub presiune corespund cerintelor de soliditate exprimate de standardele:

Cazane de ACM cu putere de iesire mai mare de 50 kW.Tamburul cazanului este construit din elemente de fonta prinse intre ele cu bolturi de ancorare, integritatea fiind asigurata cu suruburi. Ansamblul elementilor creaza o camera de ardere si un spatiu de colectare a cenusii, spatiu pentru circularea apei si o sectiune convectiva. Turul si returul agentului termic sunt situate in partea din spate a cazanului.

 

Centrala Termica pe lemne Viadrus sunt formate din elemenţi de fontă. Numărul acestora determină puterea termică nominală a cazanului. Cele cu mai puţini elemenţi de fontă (2-3 elemenţi) se recomandă a se utiliza la reşedinţe de vacanţă, de recreere cu spaţiu mai mic de încălzire. Pentru case, magazine, şcolii, (edificii de dimensiuni mai mari) etc. se recomandă utilizarea Centrala Termica pe lemne Viadrus cu elemenţi de fontă mai mulţi, deci putere mai mare. În orice situaţie Centrala Termica pe lemne Viadrus se dimensionează în funcţie de necesarul de căldură calculat al clădirii.

Centrala Termica pe lemne Viadrus produce agent termic, utilizat în instalaţii de încălzire cu circulaţie naturală sau forţată cu presiunea maximă de 400 kPa (4 bar). In procesul de producţie sunt testate la presiunea de 800 kPa.

Viadrus un concept termic compact

 Centrala Termica Viadrus

Elemenţii de fontă sunt cuplaţi între ei prin niple metalice şi ca element de siguranţă cu tije filetate. În interiorul elemenţilor de fontă prin unirea acestora se crează camera de ardere şi spaţiul de cenuşă, spaţiul de apă şi o zonă de schimb de căldură convectivă.

În partea din spate a cazanului se găseşte racordul pentru coşul de fum, în partea de sus orificiul şi flanşa pentru ieşirea agentului termic din cazan (TUR), în partea inferioară flanşa pentru returul agentului termic prevăzută cu un racord pentru robinetul de golire. În partea din faţă este situată uşa camerei de ardere (de încărcare cu combustibil) şi uşa cenuşarului. Centrala Termica pe lemne Viadrus este izolat termic pentru reducerea pierderilor de căldură în exterior. Carcasele de oţel sunt vopsite cu vopsea rezistentă la căldură.

 

Apa (agentul termic) utilizată pentru umplerea cazanului şi a sistemului de încălzire trebuie să fie pură şi incoloră, fără substanţe în suspensie, uleiuri sau substanţe chimice agresive. Sistemul trebuie protejat cu filtru de impurităţi, respectiv calitatea apei trebuie să fie în conformitate cu STAS 7313-82 şi prescripţiile ISCIR PT C2-2003. În cazul în care duritatea apei depăşeşte valoarea admisă (0,05 mval/L) trebuie aplicate măsuri pentru dedurizare. Apa de alimentare a cazanului trebuie să aibă caracteristici fizico-chimice care să nu genereze depuneri şi coroziuni. Incălzirea multiplă a apei cu duritate mare generează apariţia depunerilor de săruri (piatră) pe pereţii cazanului.O depunere de 1 mm de calcar reduce în zona depunerii transferul de căldură de la metal la apă cu 10 %.

Sistemele de încălzire cu vas de expansiune deschis permit contactul direct al apei de încălzire cu atmosfera. În perioada de încălzire, apa din vasul de expansiune absoarbe oxigen, care măreşte efectul de coroziune. În acelaşi timp se produce o intensă vaporizare a apei. Doar apa care corespunde cu normele menţionate poate fi utilizată pentru completarea sistemului.

Sistemul de încălzire trebuie să fie curat, astfel încât toate impurităţile din sistem trebuie eliminate prin spălare petru a evita prezenţa lor în înstalaţie.

În perioada de încălzire, este absolut necesar să se păstreze o cantitate consistentă de apă în sistemul de încălzire. Când se face umplerea sistemului de încălzire este necesar să se prevină pătrunderea aerului în sistem. Apa din cazan şi din sistemul de încălzire nu trebuie evacuată, golită decât cu excepţia necesităţii unor lucrări ca reparaţiile etc. Prin golirea apei şi umplerea cazanului şi a sistemului de încălzire cu apă proaspată, riscul aparaţiei coroziunii creşte foarte mult. 

Randamentul Centrala Termica pe lemne Viadrus este dat de combustibilul pe care il folosim, puterea termica maxima este data de arderea carbunelui, urmata de arderea lemnului  si in ultimul rand cocs-ul.

 Vidrus

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice pe lemneCentrala Termica pe lemne Viadrus 35 kw U22D-7
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala Termica pe lemne Viadrus 35 kw U22D-7
Garanție 2 ani
Livrare Livrare gratuită în București și Ilfov
P.I.F. P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldă Va recomandam un boiler de 150l
Putere termică 37 kw
Tiraj Natural
Suprafață maximă încălzită 200 mp
Combustibil Lemne și cărbuni
Tensiunea de alimentare 240 V
Temperatura maximă 90 grade C
Presiune maximă 4 bari
Cazane pe lemne Din fontă
Dimensiuni racorduri 2"
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala Termica pe lemne Viadrus 35 kw U22D-7

Adaugă prima părere

Te-ar putea interesa și...

Sus
Compară 0