Centrala termica pe peleti Ferroli BIOPELLET TECH 30 kw

Principiul de funcționare al acestei centrale se bazează pe utilizarea camerei de ardere "sub presiune”, aceasta fiind complet etansa astfel incat fluxul de aer este controlat de ventilatorul de evacuare montat pe partea din spate a centralei .

Estimează preț transport
În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară

16.750 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Centrala termica pe peleti Ferroli

Centrala termica pe peleti Ferroli BioPellet Tech este una dintre cele mai eficiente centrale pentru incalzire care foloseste arderea automatizata a peletilor.

Principiul de funcționare al acestei centrale se bazează pe utilizarea camerei de ardere "sub presiune”, aceasta fiind complet etansa astfel incat fluxul de aer este controlat de ventilatorul de evacuare montat pe partea din spate a centralei .

Contralol sporit cu Centrala pe peleti Ferroli BioPellet Tech

Controlul arderii este optimizat folosind algoritm de modulare, care scade automat dozarea de peleti pe masura ce cazanul se apropie de temperatura dorita, astfel aceasta centrala micsoreaza foarte mult consumul de biomasa.

Randament ridicat de pana la 94% - temperatura gazelor de ardere sub 160°C. Nu necesita cos de fum – este suficienta  o tubulatura obisnuita de evacuare a gazelor de ardere

Tubulatura de evacuare gaze arse va fi etansa, va avea diametrul cel putin egal cu diametrul racordului de evacuare a gazelor din cazan, lungime maxima 3,5 m, inaltimea minima de la sol a sectiunii de iesire a tubulaturii de 2 m si panta ascendenta spre exterior.

La exterior trebuie obligatoriu montat un element terminal cu palaria antivant, acest element trebuie sa aiba cel putin o jumatate de metru si sa fie montat pe verticala cu palarie antivant si stut de scurgere condens in partea inferioara

In cazul montarii centralei fara cos de fum se recomanda echiparea instalatiei cu o sursa auxiliara de energie electrica (UPS, generator electric etc) pentru functionarea in deplina siguranta  (situatiile cand se intrerupe accidental alimentarea cu energie electrica a imobilului).

Nivel scazut de NOx conform Normelor Europene EN 303-5 (teste efectuate la Institutul Kiwa din Treviso (Italia)

Aprindere/ Pornire/ Oprire cazan complet automatizate. Functionare eficienta – focar etans cu debitul aerului de ardere controlat de un ventilator

Dimensiuni compacte – cazanul se poate transporta si monta usor datorita dimensiunilor reduse (rezervor de peleti montat deasupra)

Constructie robusta – tabla de otel de 5 mm sudata pentru suprafetele in contact cu flacara si de 4 mm pentru celelalte

Protectie aprindere – camera de ardere si zona de depozitare sunt despartite printr-o zona de protectie. Ardere eficienta - curatare si intretinere simplificate fata de cazanele clasice pe combustibil solid.

Eficienta maxima cu Centrala pe peleti Ferroli

BioPellet Tech reprezinta una din cele mai performante solutii tehnice de incalzire prin arderea automatizata a peletilor .Arzatorul functioneaza cu variatia modulanta a puterii în functie de necesarul termic al instalatiei

 Focarul este etans si debitul de aer de ardere este controlat prin ventilatorul de evacuare montat în spatele cazanului, rezultand o functionare eficienta. Cazanul BioPellet Tech este prevazut cu ventilator si nu este obligatorie racordarea la cosul de fum pentru a asigura tirajul. In cazul instalarii fara cos de fum este obligatorie asigurarea permanenta a alimentarii electrice, prin montarea unui generator sau a altei surse de alimentare ce va intra in functiune automat, fara intreruperea alimentarii cazanului.

Debitul de aer si evacuarea gazelor de ardere sunt asigurate de ventilator. Rolul cosului este acela de a evacua gazele de ardere, prin urmare sunt cerinte speciale privind diametrul si inaltimea acestuia, in cazul in care cazanul este racordat la cos de fum. Calcului cosului de fum se face pe baza de proiect de catre firme specializate. Cazanul are nevoie cel putin de un racord vertical de gaze arse conform normelor europene. Cosul necesita curatare periodica, cel putin de cateva ori pe an.

BioPellet Tech a fost proiectat astfel incat sa ocupe un spatiu minim. Racordurile de apa si evacuare gaze de ardere sunt pe partile laterale, astfel incat cazanul poate fi apropiat de perete aproape complet, pentru modelele 30 si 50 kW.

Partile frontale si laterale ale cazanului trebuie sa fie libere pentru acces usor. Trebuie pastrata o distanta minima conform schitei de mai jos pentru a se putea amplasa racordul de evacuare a gazelor arse.

De retinut ca in cazul centralelor pe peleti curatarea se face o data pe saptamana si nu in ultimul rand la sfarsitul sezonului rece.

Centrala termica pe peleti Ferroli BioPellet Tech

Are ca dotarii :

afisaj digital, arzator de peleti automat, rezervor intern de peleti, snec de incarcare ,ventilator de evacuare gaze arse.

Acest produs face parte din: Centrale termiceCentrale termice pe peletiCentrala termica pe peleti Ferroli BIOPELLET TECH 30 kw
 
Caracteristici
Date tehnice Centrala termica pe peleti Ferroli BIOPELLET TECH 30 kw
Garanție2 ani
P.I.F.P.I.F. Gratuit
Preparare apă caldăBoiler extern
Putere termică30 kw
TirajNatural
Suprafață maximă încălzită200 mp
Combustibilbiomasa (peleti)
Tensiunea de alimentare240 V
Temperatura maximă80 grade C
Presiune maximă3 bari
Cazane pe pelețiCu buncăr metalic
Înălțime1485mm
Lungime1144 mm
Lățime694 mm

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Centrala termica pe peleti Ferroli BIOPELLET TECH 30 kw

Adaugă prima părere

Compară 0