Termostat ambient Conter fara fir CT3W

Termostatul de camera CT3W este construit pentru a da comanda de pornire sau de oprire unei centrale termice murale, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala si aer conditionat comercializate in Romania si Uniunea Europeana

Estimează preț transport

Conter

În stoc
4-12 ore în București 24 ore în țară

178 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Termostatul de camera CT3W este construit pentru a comanda!

Termostatul de camera CT3W este construit pentru a da comanda de pornire sau de oprire unei centrale termice murale, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala si aer conditionat comercializate in Romania si Uniunea Europeana, indiferent de tensiunea de comanda (24V sau 230V).

Termostatul comanda aparatul de incalzire sau de climatizare astfel incat temperatura ambianta sa fie mentinuta constanta la valoarea dorita de dvs. Precizia mare a termostatului asigura confort in locuinta sau biroul dvs., precum si economie la cheltuielile cu energia.

Termostatul este mobil, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, el este un emitator care trimite semnale de radiofrecventa receptorului (un modul fix in legatură directa cu cazanul de incalzire sau aparatul de aer conditionat). Receptorul primeste semnalele de la termostat si comanda pornirea sau oprirea, prin cablul electric conectat intre receptor si cazan sau aer conditionat. Termostatul poate comanda un aparat de incalzire sau de climatizare, dar, cu scopul simplificarii textului, vom folosi ter­menul de cazan. 

Conter CT3W

Termostatul poarta un numar de serie de fabricatie. Acelasi numar este trecut si pe receptor. Cu alte cuvinte termostatul (emitatorul) si baza (receptorul), sunt perechi. Emitatorul si receptorul sunt reglate din fabrica sa lucreze pe aceeasi frecventa si au acelasi cod de adresa, cu scopul de a comunica numai intre ele.

Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata acestora de viata, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o anumita periodicitate. Termostatul cu comanda in radiofrecventa este mobil. Din acest fapt rezulta cateva avantaje, si anume:
- nu necesita pozarea unui cablu electric, evitandu-se deranjul in cladire;
- permite gasirea, prin incercari, a locului optim de amplasare al termostatului;
- este adecvat situatiei in care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit in sufragerie, iar seara este mutat in dormitor.

Raza de actiune este de aproximativ 50m in teren deschis si de aproximativ 30m intr-o cladire, fiind influentata de structura cladirii. Raza de actiune este mult redusa daca undele intampina structuri metalice, beton armat alte surse de radiatie electromagnetica (cuptoare cu microunde, module wireless, telecomenzi radio etc).

Daca se intrerupe tensiunea de alimentare de la retea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate functiona in lipsa curentului electric. Dupa ce reapare tensiunea retelei, termostatul si baza vor continua, derularea programului prescris. Butoanele de actionare ale termostatului sunt vizibile in fotografia de mai sus. Produsul este usor de exploatat, asa ca nu necesita cunostinte de specialitate. Citirea cu atentie a acestor instructiuni va va aduce satisfactia utilizarii sale in cele mai bune conditii.

Amplasarea termostatului Conter fara fir CT3W

Termostatul este mobil, dar este important sa ii gasiti locul potrivit in incapere. Temperatura pe care o sesizeaza va sta la baza deciziilor pe care le ia in comanda cazanului. Va lucra bine daca temperatura sesizata de el va fi reala si nu una influentata de o sursa de caldura sau de frig, cum ar fi un televizor, frigider, veioza, razele soarelui, horn, fereastra, ventilator sau usa de la intrare. Inaltimea optima este la 1,5m de la podea, in zona de circulatie naturala a aerului. Nu-l amplasati pe un perete exterior. Termostatul poate fi folosit in suportul lui sau montat pe perete.

Unitatea mobila

Element termosensibil: NTC 10KΩ 1% la 25°C
Sensibilitatea de comutare: 0,2°C sau 0,3°C
Domeniul de reglaj al temperaturii: 10-30°C, din 0,5°C in 0,5°C
Domeniul de afisare a temperaturii: 5-35°C, din 0,5°C in 0,5°C
Precizia de afisare a temperaturii: 0,5°C
Temperatura admisa pentru depozitare: -10°C ... +60°C
Tensiunea de alimentare: 2 x 1,5V, baterii alcaline tip AA (R6)
Puterea consumata din baterii: ~1,3mW
Tensiunea de cuplare: 24Vca sau 24Vcc ... 220Vca
Curentul maxim de cuplare: 8A rezistiv sau 2A inductiv
Frecventa de lucru. 868,35MHz
Banda de frecventa: 868 - 868,60MHz
Durata de functionare a bateriilor: aprox. 1 an
Masa (fara baterii): 135g
Dimensiuni: 110 x 75 x 45mm (fara suport)
Temperatura antiinghet: 7°C


Unitatea fixa

Tensiunea de alimentare: 230Vca, 50Hz
Puterea consumata: 6W
Tensiunea de comutare: 24Vcc / 250Vca
Curentul care se poate cupla: 6A rezistiv sau 2A inductiv
Raza de actiune: ~30m in cladiri
Masa: 150g

Acest produs face parte din: Centrale termiceTermostateTermostat ambient Conter fara fir CT3W
 
Caracteristici
Date tehnice Termostat ambient Conter fara fir CT3W
Garanție2 ani
LivrareLivrare gratuită în București și Ilfov
Tip termostatfără fir

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (3)
Păreri despre Termostat ambient Conter fara fir CT3W
29-11-2016

Parere

Servicii la cea mai inalta calitate ! Se utilizeaza foarte usor !

11-11-2016

termostat si centrala Imergas

Produse ok la cel mai mic pret. Livrare prompta.

19-10-2016

ok

Functioneaza perfect in apartament, nu am avut probleme , nu consuma multa baterie

Trimite părerea ta

Compară 0