Termostat de ambient Ferroli SMARTFER

SmartFer este un dispozitiv universal de control, realizat cu o tehnologie avansată, pentru controlul sursei de căldură în interiorul instalației de încălzire, foarte usor de instalat si utilizat.

Estimează preț transport

Ferroli

În stoc furnizor
12-24 ore în București 24-48 ore în țară

1.740 lei(include TVA)

Asistență specializată
031.425.15.93
 
Descriere

Termostat de ambient Ferroli SMARTFER pt viitor

SmartFer este un dispozitiv universal de control, realizat cu o tehnologie avansată, pentru controlul sursei de căldură în interiorul instalației de încălzire, foarte usor de instalat si utilizat.

Avantajele utilizării SmartFer:

Controlul de temperatuta  pe baza curbelor de încălzire si a sondei de exterior, Economii de enegie prin utilizarea  programului de management integrat, Controlul adaptiv al surselor de incalzire, Panou tactil intuitiv și ușor de utilizat.

Controlul activ al temperaturii camerei, Protecție împotriva înghețului, Controlul on-line pe mobil sau tableta via-internet cu extensia SmartFer Link

SmartFer este proiectat pentru controlul : sistemului central de incalzire, boilerului de apă caldă menajera, recircularii apei calde menajere, sistemului solar

Regulatorul poate comanda un cazan (o centrala) automat prin activarea/dezactivarea unui contact ON/OFF (liber de potential). Regulatorul poate controla pompa şi supapa de comutare pentru sursele suplimentare de incalzire (ex.: cazan pe lemne). Regulatorul este alcătuit dintr-un panou de comandă tactil SmartFer şi modul de comandă.

Sursa de incalzire , SmartFer controlează funcţionarea sursei de incalzire, de ex. cazan automat pe gaz, ulei sau pe peleţi, prin activarea sau dezactivarea acestuia în funcţie de necesarul de căldură al sistemului central de incalzire.

Apa caldă menajera, SmartFer controlează funcţionarea pompei pentru apă caldă menajera, care încarcă boilerul de apă caldă menajera la o temperatură stabilită de utilizator. Prepararea apei calde menajere poate fi programată la intervale de timp. Regulatorul controlează şi pompa de recirculare a apei calde menajere.

Acesta permite distribuirea rapidă a apei calde către o baie sau bucătărie localizate la distanţă. Circuitele de incalzire SmartFer controlează funcţionarea unui circuit direct de incalzire (radiatoare) şi a două circuite de incalzire reglabile cu vana de amestec(radiatoare sau încălzire prin pardoseala).

Temperatura apei din circuitele de incalzire este stabilită în funcţie de vreme, de ex. temperatura apei din circuitul de incalzire se calculează în funcţie de temperatura indicată de senzorul extern. Astfel, deşi temperatura externă variază, temperatura din camerele racordate la sistemul de incalzire este menţinută la nivelul setat.

Circuitele de incalzire autonome şi neautonome - Circuitele de incalzire autonome – panoul de comandă tactil al regulatorului poate fi un termostat instalat în camera comună a mai multor circuite de incalzire. De exemplu, valorile temperaturii camerei indicate de un panou instalat în camera de zi afectează funcţionarea atât a radiatorului, cât şi a încălzirii din podea.

Prin furnizarea agentului termic, ambele circuite încălzesc un senzor comun de temperatură instalat pe ecran.

- Circuitul de incalzire neautonom – există posibilitatea conectării mai multor panouri de comandă care măsoară independent temperatura ambientală şi care afectează circuitele de incalzire alocate. Astfel se obţine autonomia circuitelor de incalzire de exemplu atunci când o parte a clădirii este utilizată tot anul, iar cealaltă parte a clădirii este utilizată periodic, şi anume spre închiriere.

Temperatura ambientală menţinută în camerele încălzite depinde de temperatura agentului termic din circuitele de incalzire. Temperatura agentului termic din circuitul de incalzire este setată în funcţie de temperatura exterioara. Cu cât afară este mai rece, cu atât mai ridicată este temperatura agentului termic din circuitul de incalzire.

Această relaţie de dependenţă este exprimată de regulator sub forma unei curbe de incalzire. Curba de incalzire poate fi modificată, aceasta reflectând caracteristicile termice ale clădirii. Cu cât clădirea este mai puţin izolata, cu atât mai mare trebuie să fie curba de incalzire. Curba de incalzire trebuie selectată experimental în baza modificării ei într-un interval de câteva zile.

Descrierea detaliată a modului în care se selectează curba de incalzire şi setările de control in functie de temperatura exterioara este disponibilă în manualul instalatorului. Curba de incalzire trebuie selectată de instalator

Prepararea apei calde poate fi optimizată prin programarea adecvată a programului aferent intervalului de timp pentru boilerul de apă caldă. Se setează boilerul de apă caldă în regimul operaţional “Auto”.

Se stabileşte programul intervalului de timp pentru boilerul de apă caldă astfel încât perioadele de izolare să fie setate pe timp de noapte. Astfel, cazanul nu va încălzi boilerul de apă caldă. Un efect similar poate fi obţinut şi prin setarea manuală a regimului operaţional al boilerului de apă caldă la “Off”.

Încărcarea boilerului de apă caldă poate fi optimizată şi prin setarea celei mai scăzute temperaturi presetate posibile a boilerului de apă caldă. Cea mai scăzută temperatură a boilerului de apă caldă face cazanul să se activeze mult mai rar pentru încărcarea boilerului, sporul termic al sistemului solar fiind mult mai mare.

 Instalatorul ar trebui să seteze temperatura maximă a boilerului de apă caldă. Astfel se generează un spor termic maxim, pe de altă parte, există riscul opăririi cu apa fierbinte şi al depăşirii limitei de temperatură specificată pentru boilerul de apă caldă relevant!

 

Acest produs face parte din: Centrale termiceTermostateTermostat de ambient Ferroli SMARTFER
 
Caracteristici
Date tehnice Termostat de ambient Ferroli SMARTFER
Garanție2 ani
LivrareLivrare gratuită în toată țara
 
Documentație tehnică

Scrie o părere

Scriere părerea sau experiența avută cu acest produs. Încearca sa dai detalii despre performanțele și ușurința în utilizare precum și experiența avută cu magazinul nostru.
 
Păreri (0)
Păreri despre Termostat de ambient Ferroli SMARTFER

Adaugă prima părere

Compară 0