3 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand alegi un boiler cu serpentina

3 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand alegi un boiler cu serpentina

Un boiler ofera necesarul de apa calda menajera pentru locuinta ta, volumul acestuia fiind raportat la numarul membrilor familiei. De cele mai multe ori, acestea sunt conectate la o sursa de curent electric, insa exista si situatia in care vei putea alege sa faci mai multa economie la factura lunara de energie electrica si astfel sa optezi pentru un boiler cu serpentina.

Un boiler cu serpentina permite incalzirea apei atat prin conectarea la priza, cat si cu ajutorul energiei termice acumulate. De aceea, boilerele de acest tip se mai numesc si boilere termoelectrice. De exemplu, daca locuiesti la casa si te incalzesti cu centrala pe lemne este bine sa iei in calcul alegerea unui boiler cu una sau mai multe serpentine interne, incalzind apa cu ajutorul energiei termice acumulate in timpul functionarii centralei. Atunci cand este vara sau cand nu functioneaza centrala pe lemne, boilerul va putea incalzi apa fiind activata conectarea la sursa de energie electrica. Cu alte cuvinte, un boiler de acest gen te va ajuta sa faci multa economie si sa reduci costurile lunare, fiind una dintre cele mai potrivite alegeri.

Iata mai jos 3 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand alegi un boiler cu serpentina

1. Numarul de serpentine

Daca deja te-ai hotarat asupra unui astfel de model de boiler, mai mult ca sigur te preocupa si perioada in care se poate incalzi apa calda menajera. Acest lucru se afla in stransa legatura cu numarul de serpentine de care dispune boilerul respectiv. Ai putea alege boiler cu o singura serpentina, asa cum ai putea alege boiler cu doua serpentine sau cu trei. Daca nu ai nevoie de o cantitate foarte mare de apa, fiindu-ti de ajuns 80 l apa si ca atare nu doresti sa cresti facturile de intretinere, atunci ai putea opta pentru un boiler cu o singura serpentina. In aceasta situatie iti recomandam boilerul termoelectric Ferroli Titano, 80 l, acesta avand o serpentina marita de 10,5 KW. Daca planurile tale includ o locuinta mare, cu un numar mare de membri si vei dispune de doua bai, o bucatarie vei avea nevoie de un boiler cu o capacitate mai mare de apa si ca atare ar trebui sa te orientezi pentru un boiler cu doua serpentine.

2. Capacitatea boilerului

Un astfel de boiler aproape ca nu difera cu nimic fata de un boiler obisnuit, atunci cand vine vorba de capacitate. Vei putea alege un boiler mic, de 50 litri sau un boiler mai mare, de 80-100 litri de apa ori ai putea opta chiar si pentru un boiler cu o capacitate de 200 litri apa. In aceasta ultima situatie ai putea alege boilerul termoelectric Ferroli Power Termo 150 l de la berluni.ro

Pentru o familie formata din trei membri ar fi bine sa alegi varianta de mijloc – boilerul de 80 litri de apa. Insa, daca in casa locuiesti singur iti va fi de ajuns si un boiler cu o capacitate de 50 l.

3. Montajul boilerului cu serpentina

Trebuie sa acorzi multa atentie acestui aspect. Montajul se va face de o firma specializata si mai ales se va tine cont de indicatiile producatorului. Astfel, vei afla cum anume este indicat sa il asezi, orizontal sau vertical si mai ales cum anume se poate conecta la ambele tipuri de energie.