5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre inlocuirea sistemului de incalzire

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre inlocuirea sistemului de incalzire

Ai un sistem de incalzire vechi? Sau cauti o modalitate de a scapa de frigul din casa, pe perioada iernii? Daca alegi un sistem de incalzire potrivit pentru casa sau pentru apartament, este usor sa mentii caldura in casa, fara a plati foarte mult la facturi. Aici ai 5 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in considerare.

Stilul casei tale

Cel mai bun model de sistem de incalzire a unei case depinde in mare parte de stilul casei. Sistemele de încălzire cu gaze trebuie să aibă suficient spațiu pentru a instala unitatea într-un plafon gol, sub podea sau în exterior. Trebuie sa luati in considerare faptul ca pentru centralele termice pe gaz, trebuie să puteți instala un coș de evacuare extern pentru a elimina gazele de eșapament.

Desi ai pe piata mai multe alegeri, este probabil ca nu toate sa se potriveasca cu stilul casei tale - in mod particular daca locuiesti la apartament. O varianta este aceea de a cumpara un sistem de incalzire separat de sistemul de racire.

Suprafata

Trebuie sa iei in considerare suprafata pe care trebuie sa o incalzesti. Cu cat este mai mare cu atat centrala termica trebuie sa aiba un sistem de incalzire mai mare. Spre exemplu, la 150 metri patrati trebuie sa ai o centrala cu o putere termica mai mare de 24 KW.  

Inaltimea tavanului

Daca ai un tavan inalt, va trebui sa te gandesti ca incalzirea se efectueaza de sus in jos. Mai exact aerul circula in tavan, urmand sa coboare spre podea. Asta inseamna ca locuinta ta are nevoie de un sistem de incalzire mai mare cu o putere de eliberare a caldurii si mai mare.

Geamurile

O mare cantitate de caldură scapa prin ferestre. De fapt, pana la 40% din pierderea de caldura a unei locuinte se intampla prin intermediul ferestrelor. Asta inseamna ca numarul, dimensiunea si tipul de ferestre din locuinta dvs. vor afecta dimensiunea sistemului de incalzire de care aveti nevoie.

Alegerea unor geamuri termopan poate insemna alegerea unui sistem de încălzire mai mic, mai ieftin, precum si reducerea costurilor de incalzire.

Izolatia

Casa ta poate pierde foarte multa caldura si din cauza faptului ca nu este izolata corespunzator, asadar ar trebui sa iei in calcul si acest aspect. Cea mai buna varianta la care sa te gandesti, este sa izolezi coespunzator casa, deoarece acest lucru te va ajuta sa te simtiti mai confortabil in timpul iernii. Vei resimti o crestere a caldurii cu peste 20% si o scadere a facturilor substantiala.

Alege un sistem de incalzire eficient, asta dupa ce te-ai asigurat ca locuinta ta poate sustine modelul ales. De asemenea, ia in considerare fiecare aspect al locuintei: de la inaltimea camerelor, suprafata totala a casei, numarul geamurilor si izolatia de care dispune casa.