Top 5 criterii de urmat in alegerea centralei termice de apartament

Top 5 criterii de urmat in alegerea centralei termice de apartament

Montarea unei centrale termice de apartament este o investitie considerabila, dar care iti poate aduce beneficii pe termen lung, daca alegi o instalatie performanta. Utilizatorii au o lista lunga de criterii in functie de care isi aleg tipul de sistem termic pentru locuinte, dar care sunt cele mai importante 5 dintre acestea?

  1. Tipul de combustibil

In functie de combustibilul folosit, exista mai multe tipuri de centrale termice din care poti alege. In primul rand, sunt centralele temice care functioneaza cu ajutorul combustibilului gazos care sunt si printre cele mai utilizate. Mai apoi, regasim centralele termice care folosesc combustibil solid, care se intalnesc mai rar. Cele mai populare raman insa centralele termice electrice si modelele de centrale termice in condensatie. Acestea din urma sunt, de fapt, si cele mai recomandate, datorite avantajelor pe care le ofera. Desi centralele electrice se regasesc la un pret mai redus, ele nu sunt o optiune foarte buna pentru ca genereaza un consum mare de energie, deci, implicit, costuri mari pentru plata facturilor. Pe de cealalta parte, o investitie rentabila este montarea unei centrale termice in condensatie, care recupereaza caldura latenta a vaporilor de apa rezultati in urma arderii

  1. Tehnologiile

Producatorii de sisteme de incalzire cauta continuu noi modalitati de a imbunatati gamele lor de produse, incorporand tehnologii ultraperformante. Ariston este un exemplu foarte bun; producatorul de origine italieneasca a creat un nou sistem de aprindere, mai avansat si a conceput schimbatorul de caldura XtraTech, prin intermediul carora este asigurata performanta sistemului pe intreaga sa durata de viata.  

  1. Eficienta

Eficienta este unul dintre cele mai importante criterii asupra carora trebuie sa te informezi inainte de a lua decizia de a achizitiona o anumita centrala termica. Randamentul este, de fapt, unul dintre factorii care influenteaza si consumul instalatiei, deci o alegere neispirata poate sa se reflecte si in costurile lunare ale intretinerii. Printre cele mai eficiente centrale termice se numara  si centralele termice in condensatie, cu ajutorul carora poti face o economie de aproximativ 35% comparativ cu un produs conventional.

  1. Siguranta

Siguranta este un aspect pe care nu trebuie sa il neglijezi atunci cand achzitionezi o centrala termica. Ce inseamna o centrala termica sigura? In primul rand, este important ca aceasta sa detina o certificare CE, care se elibereaza doar de institutiile avizate. In al doilea rand, la fel de important este ca aceasta sa integreze optiuni supliementare prin care utilizatorul sa poata contra dispozitivul chiar si de la distanta. Un exemplu foarte relevant in acest caz il reprezinta modele de centrale termice care au integrate si o componenta gate-way, asa cum este modelul Ariston Alteas One 24, care permite controlul complet al incalzirii.

  1. Designul

Nu il ultimul rand, ar trebui sa acorzi atentie modului in care arata centrala termica, pentru ca aceasta sa se integreze cat mai bine in decorul casei tale. Noua generatie de centrale termice Ariston exceleaza si la acest capitol, avand un design modern si inovator. Mult mai compacte si cu un design mult mai atractiv, acestea respecta rigorile Hi-Tech Look, caracterizate de materiale noi si de linii inovative.