Centrale termice - ghid de alegere!

Centrale termice - ghid de alegere!

Centrala termica reprezinta cea mai buna varianta de incalzire pentru orice locuinta. S-a trecut demult de la incalzirea prin sobe, astfel ca tot mai multi oameni iau in calcul montarea unei astfel de centrale, atat la case, cat si la bloc. De aceea, la alegerea unei centrale termice trebuie sa se tina cont de cateva aspecte foarte importante.

Furnizarea apei calde menajere

In functie de modelul ales, mai mult ca sigur ca vei gasi drept optiune o centrala termica care sa ofere si apa calda menajara. Astfel de modele se refera la cele pe gaze naturale. In functie de puterea centralei termice vei putea identifica destul de usor si care va fi debitul de furnizare a apei calde menajare, masurat in litri/minut. Cum este si firesc, cu cat o centrala termica are o putere mai mare, cu atat va oferi consumatorilor o cantitate mai mare de apa calda menajera. Este foarte bine de avut in vedere ca odata cu achizitia centralei termice sa se tina cont si de numarul de consumatori ai locuintei. In functie de acest lucru se va identifica foarte usor tipul de centrala necesar pentru furnizarea unei cantitati mai mari sau mai mici de apa calda menajera, dar si pentru un randament termic crescut.

Randament si eficienta energetica

Atunci cand ne gandim la centrala termica cu siguranta ne gandim la randamentul acesteia si mai ales ne dorim sa alegem un produs cu o eficienta energetica foarte mare. Ca atare, centralele termice in condensare sunt cele mai potrivite, avand un bun randament, dar si o eficienta energetica mare, resimtindu-se in costurile facturilor lunare. Ca atare, o astfel de centrala poate fi mult mai economica, chiar si cu pana la 35 % comparativ cu un model obisnuit, aceasta recuperand prin condensatie gazul ars. Trebuie sa cunosti ca nu este nevoie de o instalatie aparte, aceasta putand functiona atat in varianta clasica, cu radiatoare montate pe perete, precum si pentru incalzirea in pardoseala.

Sistem de avertizare si siguranta

Orice model trebuie sa beneficieze de un astfel de sistem de avertizare. Ca atare, atunci cand presiunea la gaz nu este suficient de mare sau atunci cand este prea crescuta, dar si atunci cand nu functioneaza corect, un sistem de diagnoza va avertiza ca este ceva in neregula, reusind astfel sa se apeleze rapid un service specializat in reparatiile centralelor termice.

In plus, centrala trebuie sa beneficieze atat de sistem de siguranta la lipsa de gaz, la evacuarea gazelor arse, protectie anti inghet, dar si protectie la lipsa de apa din instalatie.

Ce trebuie sa mai urmariti ?

Atunci cand deja ati plecat la cumparaturi trebuie sa mai urmariti cateva aspecte importante. Randamentul centralei termice, informatii despre producator, tipul de garantie, service-ul la care se executa reparatiile, protectia electrica a centralei, dar si anumite caracteristici pentru punerea in functiune prevazute in cartea tehnica a produsului sunt lucruri care trebuiesc studiate cu multa atentie astfel incat sa nu existe probleme. Nici pretul centralei nu este de neglijat si ar fi bine sa aveti in vedere perioada cu preturi mai mici, de obicei primavara si vara devreme.

Centralele Vaillant, nr.1 in lume

Stim cu totii ca toata gama de centrale termice Vaillant ocupa de departe locul I in lume la nivel de tehnologie a instalatiilor de incalzire. Bazate pe un sistem redus de energie, fabricarea unor sisteme ecologice, dar si pe un portofoliu vast de produse, Vaillant se diferentiaza de toate brandurile cunoscute, protejand in acelasi timp si mediul inconjurator.

Cu siguranta, dintre cele mai importante caracteristici ale centralelor termice Vaillant ce beneficiaza de tehnica condensarii, am putea preciza: pompa cu eficienta crescuta, functii multiple, siguranta si testare, sistem amestec aer-gaz cu reglaj pneumatic, materiale de buna calitate folosite. Astfel, atunci cand vorbim despre Vaillant ne dam seama ca au un bun randament, sunt durabile si au o eficienta termica deosebita, fiind garantia calitatii.