Cum știi care este temperatura potrivită pentru camera copilului tău?

Cum știi care este temperatura potrivită pentru camera copilului tău?

Copiilor trebuie să li se ofere cele mai bune condiții care să ateste siguranța și confortul, dar care, în același timp, să contribuie la dezvoltarea armonioasă și normală. Mediul în care crește trebuie să  fie înconjurat de căldură, și nu doar de cea sufletească dăruită de părinți, ci și de cea fizică.

Condițiile termice din jurul celui mic sunt foarte importante pentru cel mic. Ești atent mereu să nu îl scoți afară când temperaturile sunt cu mult sub zero sau când deschiderea geamului anunță caniculă afară. Dacă acorzi importanță acestor lucruri, câtă importanță acorzi temperaturii din casă? Știi care este temperatura ideală pentru un bebeluș în timpul somnului și care este cea mai potrivită în timpul zilei? Aceste aspecte sunt importante și contribuie la dezvoltarea sănătoasă a piticului.

Temperatura poate fi setată, dacă ai o centrală termică electrică cu funcția de reglare a valorilor, cum, spre exemplu, poate să îți ofere un sistem de încălzire de la Ariston.

Care este temperatura corectă pentru camera bebelușului?   

Înainte de a seta temperaturile pentru camera copilului, trebuie să știi că la bebeluși temperatura este diferită de cea a adulților și chiar a celor mai mari.

În timpul iernii, trebuie sa setezi centrala termică astfel:

  • la bebeluși, temperatura trebuie să fie încadrată între 22-24 grade Celsiusș

  • la copiii mai mari, aceasta trebuie sa fie între 18-22 grade Celsius;

În timpul nopții, temperatura poate fi setată cu 2-3 grade Celsius mai puțin, întrucât păturile și pilotele sunt surse suplimentare de căldură.  

În timpul verii, nu trebuie să insistați pe căldură, dar în niciun caz nu trebuie să porniți aerul condiționat în prezența bebelușului. Astfel, temperatura camerei poate fi cuprinsă între 18-20 grade Celsius și niciodată mai puțin de 16 grade Celsius.

De ce este nevoie să setezi temperatura în camera copilului?

Sugarii sunt mult mai sensibili la oscilațiile de temperatura sau la scăderile bruște a acesteia. Tocmai de aceea, părinții trebuie să fie foarte atenți la acest aspect, aparent banal, dar care poate provoca o răceală. Și soluția nu este îmbrăcarea copilului cu mai multe straturi de haine, ci de o simplă setare corectă a centralei termice. Dacă aveți o centrală termică performantă, cu ecran LED care îți indică valoarea temperaturii, cu atât mai bine. În caz contrar, folosește un termometru.

Mâini și picioare reci, burtică fierbinte, diferențe de culoare a pielii sunt doar câteva simptome care vin direct de la cel mic și care îți indică dacă temperatura este corectă pentru corpul lor. Trebuie doar să fii atent la ceea ce transmite corpul bebelușului, care îți poate ”vorbi” și spune că este sau nu în regulă.

Evitați să supraîncălziți camera copilului, atât iarna, cât și vara. În momentul când încăperea este supraîncălzită, copilul poate avea insomnii și stări de agitație, febră sau se poate alege cu o răceală, din cauza diferențelor de temperatură.

Pentru sănătatea copilului tău, alege un sistem de încălzire care să nu usuce aerul și care să permită reglarea temperaturii. Noi îți recomandăm centralele termice performante cu tehnologie de ultimă generație.