Ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi boiler?

Ce trebuie sa stii inainte sa iti cumperi boiler?

Cumpararea unui nou boiler este o investitie care necesita atentie sporita. Asemenea unei masini noi, care vine cu o multime de dotari si gadgeturi, un boiler nou inseamna si el inovatie. Tehnologia se schimba, vestea buna este ca noile boilere sunt usor de folosit, au un randament mai bun si consum redus. Pentru ca decizia ta sa aiba loc intr-un timp mai scurt, cateva informatii iti vor fi de ajutor.

Boilerul trebuie sa fie potrivit casei si nevoilor familiei tale. Trebuie luat in considerare cate persoane sunt in casa, cate puncte de consum, pentru a alege capacitatea boilerului (10l, 30l, 50l). In functie de spatiul pe care il ai disponibil, poti opta pentru boilere orizontale sau verticale care se monteaza deasupra sau sub chiuveta.

Ce sunt boilerele electrice?

Asa cum si numele o spune, acest tip de boilere folosesc energia electrica, este asadar o buna solutie pentru locuintele care nu sunt legate la reteaua de gaze. Pe scurt, apa rece menajera care intra in boiler este transformata in apa calda, functioneaza cu o eficienta de aproximativ 99%, deoarece nu pierde caldura. Spre deosebire de boilerul pe gaz care trebuie racordat la cosul de fum si montat in incaperea care corespunde cerintelor prevazute, boilerul electric se instaleaza in orice incapere. Dimensiunile sunt variate, iar modelele de boilere electrice pe care le regasim astazi pun accent inclusiv pe design, astfel incat sa se integreze usor in incapere.

Avantaje:

  • eficienta ridicata
  • simplu, compact, ieftin de instalat
  • nu este nevoie de alimentare cu gaz

De tinut cont:

Boilerul electric foloseste energia electrica, asadar in functie de volumul pe care il are creste proportional consumul de energie electrica. Modelele de boilere electrice au avansat foarte mult, astfel ca pun la dispozitie functia ECO care inseamna ca memoreaza obiceiul de consum. In acest fel, boilerul stie ora la care seara iti faci de obicei dus si are apa calda pregatita. In felul acesta consumul de energie este redus chiar si cu pana la 20%.

Ce sunt boilerele termoelectrice?

Boilerele termoelectrice sunt racordate la o centrala electrica, fiind legate la doua surse de caldura, la energia electrica si la agentul de incalzire produs de centrala termica. Exista boilere termoelectrice cu doua serpentine, daca prima asigura incalzirea pe baza energiei electrice, cea de a doua preia agentul termic de la panouri solare pe timp de vara sau, in cazul anotimpului rece, pe baza de combustibil solid (lemne, carbune).

Pentru a economisi energie, boilerele electrice prezinta un strat suplimentar de izolatie.

Avantaje:

  • solutie economica (incalzirea apei din doua surse, electricitate si centrala termica)
  • flexibilitate (doua surse de energie)
  • economie pe termen lung

De tinut cont:

Energia regenerabila este tot mai mult in atentie, astfel ca posibilitatea de a folosi in propria locuinta apa calda datorata energiei solare, inseamna costuri zero si o grija fata de natura (lipsa poluarii).

Boilerele termoelectrice sunt recunoscute datorita sistemului bivalent, permitand accesul a doua surse de caldura sa functioneze concomitent.

Berluni.ro pune la dispozitie boilere electrice si termoelectrice de la producatori de renume, iar procesul de achizitie implica raspunsuri si sfaturi de la specialisti, astfel incat alegerea produsului sa fie potrivita si in concordanta cu cerintele si stilul de viata al cumparatorului.