9 modalitati creative si foarte practice de a “ascunde” caloriferul de acasa

9 modalitati creative si foarte practice de a “ascunde” caloriferul de acasa

Temperaturile au scazut in termometre si, ca in fiecare an, caloriferele se bucura de o apreciere tot mai mare. Caldura pe care o emana nu numai ca ne incalzeste locuintele, ci creeaza, de asemenea, o atmosfera extrem de confortabila. Nu la fel de tare ne „incalzeste”, insa, aspectul radiatoarelor, care pot fi uneori greu de incadrat in „povestea” stilistica a casei.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva modalitati prin care poti ascunde caloriferele din casa ta astfel incat acestea sa se potriveasca mai bine cu designul interior al casei tale:

Colorat in stil ombre

Daca vrei ca radiatorul tau sa se potriveasca mai bine cu decorul camerei in care se afla, il poti vopsi in nuante asortate peretilor sau detaliilor coloristice din camera. Poti da un aer modern si jucaus incaperii vopsind caloriferul in mai multe nuante, in stil ombre, sau intr-o culoare care sa contrasteze puternic cu peretele.

Mereu la moda

O masca pentru calorifer construita pe perete, cu grilaj in fata, se potriveste de minune in casele decorate in stil traditional, rustic. Un asemenea accesoriu ar putea avea dublu rol - acesta poate acoperi caloriferele, dar poate functiona si ca suport pentru plante, rame foto sau alte decoratiuni interioare.

Eleganta si confort

Poti transforma, cu usurinta, caloriferul de la intrarea in casa intr-o bancuta calduroasa, cu perne moi, care va infrumuseta cu siguranta holul si care poate avea o functionalitate neasteptata: o poti folosi atunci cand te incalti inainte de a pleca la drum sau cand te descalti, dupa o zi obositoare.

„Atingerea” modernitatii

Mastile pentru calorifere pot fi asortate oricarui stil decorativ, de la clasic, la contemporan. Pentru o camera cu accente urbane, o masca pentru calorifer simpla, din lemn in nuante calde, de miere, poate fi alegerea ideala.

Camuflaj in bucatarie

In bucatarie, caloriferele pot fi asortate mobilei. O masca alba, cu blat deasupra, reprezinta o solutie foarte practica.

Solutii simple

Pozitionarea unui birou sau a unei mese delicate chiar deasupra unui birou poate fi o idee extraordinara. Ce poate fi mai frumos si confortabil decat o activitate desfasurata la birou, cu picioarele „mangaiate” de caldura radiatorului?

Biblioteca calduroasa

Daca peretele pe care intentionezi sa iti pui biblioteca este ocupat de calorifere poti rezolva aceasta problema incorporandu-le in mobila cu ajutorul unor masti facute la comanda ca parte din ansamblu.

Simplitate practica

O bucata de marmura asezata pe caloriferul din baie poate crea un suport cu stil pentru lumanarile parfumate, pentru recipientul cu sare de baie sau pentru un prosop.

Cel mai confortabil loc din casa

Daca vrei sa creezi un loc confortabil pentru citit, poti construi deasupra caloriferului din fata geamului o bancuta spatioasa, cu perne.