Cele mai importante caracteristici ale centralelor termice electrice

Cele mai importante caracteristici ale centralelor termice electrice

Atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei, ai de optat intre centrala termica electrica, centrala clasica pe gaz si centrala pe combustibil solid (lemn, rumegus) sau lichid (motorina). Cei mai multi dintre utilizatori aleg centrala termica electrica pentru ca functioneaza pe baza de curent electric si nu necesita existenta conductelor de gaz.

Care sunt principalele caracteristici ale centralei termice electrice?

Avantaje

  • Nu elibereaza noxe in atmosfera, prin urmare nu polueaza precum centralale pe gaz care elimina fum in urma arderii combustibilului, in mediul inconjurator.
  • In cazul in care se utilizeaza panouri solare, aceasta se poate incarca cu lumina soarelui, dovedindu-se a fi astfel ecologica si protectiva cu mediul inconjurator.
  • Este simplu de montat si nu necesita autorizatii costisitoare precum centralele pe gaz.
  • Nu exista pericol de incendiu pentru ca poate fi folosita in siguranta, fara teama scurgerilor sau acumularilor de gaze.
  • Are dimensiuni mici, este silentioasa si nu necesita cos de evacuare sau alte componente.
  • Usurinta la utilizare intrucat toate comenzile se gestioneaza de pe un panou electric, ergonomic.

Dezavantaje:

  • Ideala doar pentru locuintele mici sau pentru incalzirea pe termen scurt pentru ca presupune un cost ridicat de exploatare.
  • Energia electrica este mult mai costisitoare comparativ cu gazul sau lemnele, motiv pentru care o centrala electrica necesita o investitie mare pe termen lung. Acest lucru se aplica doar daca nu se dispune de panouri solare ori de prezenta soarelui (in zilele innorate).

Cum se instaleaza o centrala termica electrica?

Procedeul este simplu, nu dureaza mai mult de 1-2 zile si se face prin racordarea la reteaua de curent electric prezenta in locuinta. Instalarea este realizata de un specialist in domeniu si nu implica dificultati sau alte componente de atasat.

Cum se intretine o centrala electrica?

Aceasta nu necesita o ingrijire deosebita pentru ca nu presupune curatarea vreunui cazan de ardere, asa cum e in cazul centralelor pe lemn. Se apeleaza la reparatii doar in momentul in care apar defectiuni la sistemul de alimentare.

In portofoliul magazinului nostru este inclusa o gama foarte variata de modele de centrale termice electrice realizate de cei mai cunoscuti producatori la nivel inalt: Ariston, Vaillant, Ferroli sau Vision.