Cele mai importante functii ale unui boiler electric

Cele mai importante functii ale unui boiler electric

Cea mai importanta si relaxanta parte atunci cand venim acasa de la munca este dusul fierbinte. Dar, de foarte multe ori, entuziasmul ne este taiat tocmai cand apa calda intarzie sa curga.

De ce nu avem instant si constant apa calda?

Intarzierile de apa calda si oscilatiile de temperatura ale acesteia, probleme cu care ne confruntam regulat, sunt cauzate fie de pierderile de apa din sistemul de instalatii, fie de tevile invechite si ruginite ori din simplul fapt ca locuim la ultimele etaje ale blocului.

O solutie care sa remedieze toate aceste probleme este boilerul electric pe care il puteti amplasa in locuinta voastra, fie ca stati la apartament, fie ca locuiti la casa.

Ce este un boiler electric?

Boilerul este un aparat conceput sub forma unui rezervor si are rolul de a incalzi apa calda menajera. Acesta se alimenteaza cu apa rece provenita de la instalatia locuintei si o incalzeste rapid cu ajutorul sistemului alimentat cu energie electrica. Acestea pot fi folosite fie ca sursa unica de a produce apa calda menajera, fie ca sursa complementara sistemului de incalzire si producere a apei de care dispune locuinta.

Care sunt cele mai importante functii pe care trebuie sa le aiba un boiler?

In functie de modelul ales, functiile boilerelor difera de la un model la altul. Mai jos, este prezentata o selectie a celor mai importante si uzuale functii de care are nevoie locuinta voastra.

  1. Functia eco. In urma considerentelor ecologice, am hotarat ca functia eco disponibila la foarte multe modele de boilere este un aspect primordial de care este bine sa tineti cont atunci cand alegeti un boiler. Astfel, la modele de boilere Ariston intalnim functia ECO, care consta in capacitatea boilerului de a stoca inteligent periodele din zi cand este folosita apa calda si de a o prepara in momentul de dinaintea utilizarii. Prin urmare, sunt reduse considerabil pierderile de apa calda, iar consumul de energie este redus, de asemenea, cu 10%.

  1. Functia de programare a apei calde. Ca parte complementara functiei ECO, unul dintre device-urile inteligente de care dispune un boiler electric este cel de a putea fi programata ora de furnizare a apei calde. In acest fel, se economiseste energia cu 20% mai putin si va puteti bucura de un dus cald, in orice parte a zilei.

  1. Functia anti-incalzire. Boilerele sunt concepute cu un sistem care sa va avertizeze atunci cand apa trece de o temperatura de peste 100°C. Astfel, puteti omite orice fel de accident produs de apa fierbinte.

  1. Functie anti-inghet. Daca temperaturile de afara incep sa scada sub 0°C, iar boilerul nu este amplasat intr-o camera cu incalzire, atunci sansele ca acesta sa se crape, din cauza inghetului, sunt mari. De aceea, boilerul are capacitatea de incalzi apa, atunci cand aceasta scade sub 5°C.

In functie de modelul boilerului pe care il alegeti, exista si alte functii inteligente de care este bine sa tineti cont: functia anti-legionella, care mentine boilerul departe de bacteria legionella, si functia de a indica pe panoul de comanda tipul de problema, in eventualitatea unei defectiuni. Prin urmare, un boiler electric este un sistem inteligent, care va ajuta sa aveti parte de un maximum de confort. Berluni va ofera boilere electrice performante care inglobeaza toate aceste functii inteligente de care are nevoie casa voastra.