Ce accesorii asigura functionarea optima a centralei termice pe gaz

Ce accesorii asigura functionarea optima a centralei termice pe gaz

Centrala termica este un echipament care nu poate fi montat si utilizat fara accesoriile corespunzatoare. Acestea au rolul de a-i asigura performantele, de a eficientiza consumul de combustibil, dar si de a-i oferi protectie, sporindu-i durata de viata.

Desi exista numeroase accesorii special create pentru modelele de centrale termice pe gaz, iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

  1. Regulatorul de gaz

Unul dintre principalele accesorii destinate centralelor de uz individual care functioneaza cu combustibil gazos este regulatorul de gaz. Acesta este inclus, de regula, in kiturile de instalare ale centralelor, kit care se achizitioneaza insa separat de echipamentul in sine.

Rolul unui stabilizator de gaz este acela de a asigura alimentarea, in conditii de siguranta, cu combustibil, mentinand o presiune constanta in conducte. Este recomandat sa optezi pentru un regulator cu actionare directa, daca iti doresti sa utilizezi centrala termica pe gaz in conditii sigure, atat pentru tine cat si pentru buna functionare a cazanului.

  1. Filtrul anticalcar

Filtrul anticalcar este un alt accesoriu indispensabil de utilizat la centralale termice pe gaz. Prin rolul pe care il are, acesta protejeaza centrala de depunerile de calcar, fiind extrem de util mai ales in zonele in care apa de pe instalatie are un grad mare de duritate. Cu atat mai mult, acesta devine un accesoriu indispensabil si in functie de regimul termic al centralei; de exemplu, incalzirea apei este un proces care influenteaza aparitia particulelor anticalcar.

Filtrele anticalcar pot fi electronice, magnetice, cu polifosfati sau cu gel.

  1. Filtrul Y

Un alt filtru necesar bunei functionari a centralelor termice pe gaz este filtrul Y. Acesta este prevazut cu o sita destinata sa retina toate impuritatile din apa si chiar si rugina. De regula, acesta se monteaza inaintea filtrului anticalcar. Pentru o asigura protectia sporita a centralei termice, iti recomandam sa alegi un filtru cu cartus din bambus, care filtreaza chiar si cele mai mici impuritati. De asemenea, este indicat ca filtrul Y sa fie curat sau schimbat la intervale regulate.

  1. Termostatul

Montarea unui termostat este o modalitate inteligenta de a te bucura de confort termic si de a scuti costuri. Cu ajutorul acestei categorii de produse, poti crea un orar in functie de care sa fie setate diverse temperaturi, pentru a economisi banii cu plata facturilor.

Suplimentar, un termostat poate sa ofere functii de control foarte moderne, permitand utilizatorilor setarea sa prin intermediul telefoanelor smart. Ca urmare, vei putea contra temperatura din casa cu ajutorul mobilului, folosind aplicatiile dedicate.