Centrale termice pe lemne sau centrale termice pe peleti?

Centrale termice pe lemne sau centrale termice pe peleti?

Caldura in casa este foarte importanta, mai ales cand iarna isi intra in drepturi. Daca nu va permiteti o centrala termica pe gaz, atunci exista optiunea sa achizitionati o centrala termica pe lemne sau una pe peleti.

Aceste centrale sunt solutii mai putin costisitoare fata de centralele pe gaz, dar au aceeasi capacitate de a furniza caldura in casa. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este adaptabilitatea acesteia. Fie ca e o centrala termica pe lemne, fie ca e o centrala termica pe peleti, acestea sunt pretabile de obicei doar caselor.

Principalele avantaje oferite de centralele termice pe lemne

Centralele termice pe lemne reusesc sa satisfaca nevoile celor mai pretentiosi clienti. Indiferent de tipul si modul de functionare, centrala pe lemne este utila cand doresti sa ai incalzire centralizata in casa si atunci cand nu ai acces la o retea de gaze naturale. Inlocuiesc cu succes sobele vechi de teracota.

  1. Primul avantaj este raportul consum-capacitate termica. Centralele termice pe lemne au o autonomie mare si consuma o cantitate mica de lemne.
  2. Centralele termice pe lemne sunt economice. Datorita faptului ca nu sunt racordate la reteaua de gaze naturale, nu vei mai avea problema facturilor.
  3. Centralele termice sunt durabile. Datorita calitatii materialelor din care sunt facute, acestea prezinta rezistenta pe termen lung.
  4. Centralele termice pe lemne sunt eficiente. Sistemul de incalzire foloseste maximul de energie termica din combustibil si il livreaza echilibrat in interiorul casei.
  5. In functie de modul de ardere, centralele termice pe lemne sunt de doua tipuri: cu gazeificare sau cu ardere clasica. Alege centrala potrivita echipamentului de care dispui, astfel incat randamentul sa fie optim si eficient.
  6. Durata de instalare si punerea in functiune a unei centrale termice pe lemne este cuprinsa intre trei si sapte zile, ceea ce inseamna un timp relativ mic.

Centralele termice pe peleti – combustibil iefin si functionare ecologica

Centralele termice pe peleti sunt sisteme de incalzire a locuintei cu costuri reduse. Reprezinta o alternativa de succes pentru centralele termice pe gaz. O centrala pe peleti reuseste sa acopere necesitatile casei tale.

Punctul forte al centralei termice pe peleti este caracterul sau ecologic. Peletii sunt deseuri lemnoase, rezultate in urma taierii lemnului si comprimate pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde. Este un combustibil curat, un inlocuitor pentru combustibilii conventionali: gaz, petrol, carbune sau lemn.

De asemenea, centralele termice pe peleti ofera o autonomie ridicata, avand o capacitate termica de a furniza caldura in toate camerele casei tale.

Sunt cele mai ieftine sisteme tehnologice de incalzire, datorita combustibilului ieftin folosit. Costul pentru exploatarea peletilor este mai redus fata de cel al combustibililor fosili. De asemenea, o centrala termica pe peleti genereaza costuri cu pana la 30% mai mici decat una clasica, pe gaz sau lemne.

Emisia de fum rezultata in urma arderii peletilor este foarte redusa, iar cenusa din urma poate fi folosita ca si ingrasamant natural bogat in minerale. Pentru un plus de eficienta este indicat sa achizitionezi un cos de fum.

Un alt factor esential care poate sa primeze in decizia de alegere a unei centrale termice pe peleti este spatiul redus de amplasare.

Indiferent de alegerea ta, centralele termice iti ofera o serie de avantaje. Echilibreaza alegerea in functie de nevoile si de bugetul de care dispui si raporteaza-le la caracteristicile de functionare ale fiecarei centrale. In catalogul online Berluni, vei gasi o gama variata de modele. Consulta un reprezentantat si impreuna decideti care e cea mai potrivita solutie.