Cum alegeti un boiler potrivit pentru o casa cu etaj?

Cum alegeti un boiler potrivit pentru o casa cu etaj?

Un boiler este o investitie importanta si costisitoare pentru casa dumneavoastra, de aceea alegerea celui potrivit nevoilor locuintei este foarte importanta.

Scopul unui boiler este acela de a furniza un flux constant de apa calda, indiferent de sezon. Este o solutie eficienta de a beneficia instant de apa calda, indiferent de volumul de care aveti nevoie si de timpul zilei cand aveti nevoie. Comparativ cu centralele racordate la apa curenta din oras, cu ajutorul acestui produs veti putea incalzi apa mult mai repede, aceasta fiind furnizata in egala masura pe toate nivele fara oscilatii de temperatura.

Este lesne de inteles ca o casa structurata pe doua etaje are nevoie de un sistem suplimentar de furnizare a apei, intrucat debitul de apa calda este mult mai ridicat. Un boiler electric sau pe gaz este o solutie eficienta si fiabila pentru nevoile casei voastre.

Criteriile de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti boilerul pentru o casa cu etaj

  1. Alege boilerul in functie de tipul montajului. Montajul este fara doar si poate criteriul primar de care trebuie sa tineti cont in alegerea unui boiler eficient si potrivit casei voastre. Avand o casa structurata pe mai multe nivele, cu siguranta dispuneti de o anexa unde poate fi amplasat si montat. In functie de dimensiunea incaperii, dar si de tipul boilerului, montajul poate fi efectuat facil de catre orice echipa de instalatori. Berluni va pune la dispozitie doua modele de boilere, cu doua tipuri de montaj: pe vertical sau pe orizontal. Este recomandat sa optati pentru un boiler de dimensiuni mari cu montaj vertical pe perete, intrucat volumul lor ajunge pana la cateva sute de litri.
  1. Un criteriu de eligibilitate al unui boiler este volumul necesar de apa calda pentru locuinta, de altfel un criteriu deloc neglijabil. Atunci cand alegeti boilerul ideal casei dumneavoastre, trebuie sa tineti cont de numarul membrilor familiei sau locatarilor. Boilere au o capacitate de la 10 pana la 150 litri. Tinant cont de numarul de nivele de care dispune casa dumneavoastra, este bine sa va indreptati atentia catre cele cu volume mai mari. Dar, in aceeasi masura, este recomandat sa analizati acest aspect impreuna cu un personal calificat.
  1. Luati in considerare un boiler care va ofera functii suplimentare. Functii anti-inghet, de control termostatic sau un panou de comanda sunt doar cateva dintre cele mai importante criterii calitativ-decidente in alegerea unui boiler. Chiar daca va numarati printre cei care dispun de o incapere adiacenta pentru amplasarea boilerului, este bine sa tineti cont de functia anti-inghet deoarece temperaturile scazute din timpul iernii pot afecta considerabil produsul.

Boiler electric sau boiler pe gaz?

Atat boilerul electric cat si boilerul pe gaz sunt optiuni fiabile pentru casele structurate pe unul-doua etaje.

Diferenta majora dintre un boiler electric si un boiler pe gaz este tipul de combustibil folosit. Gazul fiind o resursa limitata planetei noastre, din considerente ecologice, este indicat sa optati pentru boilere electrice. Pe de alta parte, tinand cont ca locuinta este mai mare si, implicit, are nevoie de un volum mai mare de apa calda, boilere pe gaz sunt la fel de recomandate datorita capacitatii de a incalzi rapid apa.

Pentru a putea lua decizia corecta si fiabilia locuintei voastre, este recomandat sa luati legatura cu reprezentantii de la Berluni. Vor analiza fiecare parametru si va vor putea oferi cea mai potrivita solutie.