Principalele avantaje ale unei centrale termice pe lemne

Principalele avantaje ale unei centrale termice pe lemne

Daca ai o casa situata la periferia orasului, alegerea centralei termice nu ar trebui sa fie un impediment pentru tine. Desi, te sperie gandul ca aceasta nu este pozitionata in apropiere de reteaua de gaz metan, afla ca aceste temeri sunt spulberate de solutii practice si rezonabile. Cea mai eficienta si mai la indemana solutie este centrala termica pe lemne.

Cum functioneaza o centrala pe lemne?

O centrala termica pe lemne se incadreaza perfect nevoilor casei tale, mai ales daca locuinta ta nu este in apropiere de o conducta de gaz. Inainte de a afla care sunt avantajele unei centrale pe lemne, mai jos vei afla cum functioneaza.

Centrala termica pe lemne reprezinta un sistem de incalzire cu circulatie fortata, ceea ce inseamna ca functioneaza pe baza de combustibil. Combustibilul, in urma arderii, produce atat incalzire termica locuintei, cat si apa calda menajera.

Pe piata sunt doua tipuri de centrale termice pe lemne: centrala termica pe lemne cu ardere clasica si centrala termica pe lemne cu gazeificare. Prima functioneaza ca o soba, cu ardere directa a lemnului,  iar cea din urma functioneaza pe baza principiului de distilare a lemnului. In ambele cazuri ai nevoie de un combustibil solid uscat: lemnul sau carbunele.

Care sunt avantajele pe care le ai daca iti echipezi casa cu o centrala termica pe lemne?

O centrala termica pe lemne, desi te sperie faptul ca ai nevoie in permanenta de combustibil, este cat se poate de eficienta si economica. De aceea, printre avantajele pe care le numara si o recomanda ca fiind o solutie potrivita nevoilor tale sunt:

  1. Nu depinde de o retea de gaz - ai control ridicat asupra ei.  Datorita faptului ca centrala nu este conectata la reteaua de gaze comunala sau urbana, ai un maximum de control asupra acesteia. In primul rand, centrala termica este usor de folosit - reglare manuala sau automata. In al doilea rand, nu iti mai bate la usa nicio factura la gaze.
  1. Nu consuma un volum mare de combustibil. Este economica - durata de ardere este lunga. Lemnul este un combustibil cu o capacitate termica foarte mare, de aceea, centralele pe lemne exploateaza la maximum puterea calorica si nu permite pierderi mari de caldura. Singura mentiune este legata de calitatea lemnului: acesta trebuie sa fie foarte uscat (umiditate de sub15%). 
  1. Are rezistenta si eficienta pe termen lung. Durata medie de functionare eficienta a centralei termice pe lemne este de 25 de ani. Chiar daca investitia initiala este mai mare, avantajul pe care il ai este durabilitatea in timp. Berluni iti ofera solutii practice si de calitate raportate la un pret convenabil.
  1. Mod de utilizare simplu. Centralele termice sunt usor de utilizat. Acestea sunt concepute cu un sistem de operare simplu, care iti permite reglarea eficienta in momentul pornirii si chiar si in timpul functionarii. De asemenea, centralele termice sunt proiectate cu un cazan de ardere spatios, in care poti incarca lemne de dimensiuni mari.