Cat costa montarea unei centrale termice de apartament?

Cat costa montarea unei centrale termice de apartament?

Cand te gandesti la costul montarii unei centrale termice de apartament trebuie sa iei in calcul, in primul rand, tipul de centrala termica pentru care optezi, caci fiecare tip de centrala are specificul sau si, deci, un pret de montare a centralei diferit. In al doilea rand, va trebui ca la montarea centralei termice de apartament sa gasesti instalatori seriosi si cu o pregatire nisata, astfel incat sa nu pui siguranta ta si a apropiatilor tai in pericol. 

Ce trebuie pentru montarea unei centrale termice?

Asa cum notam putin mai sus, conteaza tipul de centrala termica pentru care optezi. De ce variaza pretul montarii centralei termice astfel? Pentru ca unele centrale termice au nevoie de instalatii si autorizatii speciale.

Cele mai cautate centrale sunt, in ultima vreme, centralele termice in condensatie - asadar, centralele termice pe gaz. Spre deosebire de montarea centralelor termice pe lemn, instalarea unei centrale termice pe gaz nu poate avea loc decat dupa ce ai obtinut autorizatii de functionare ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat).

Ulterior, vor fi necesare modificari ale instalatiei de gaze naturale si abia apoi vei putea contacta un instalator care sa instaleze centrala termica pe gaze. Chiar daca totul pare complicat, cu siguranta o centrala termica pe gaze este de preferat unei centrale pe lemne.

Nu uita sa consulti specialistii in vederea puterii centralei termice potrivite locuintei tale in functie de suprafata acesteia si de cat de bine este izolata si, apoi, sa te asiguri ca radiatoarele din locuinta sunt potrivite tipului de centrala ales si necesarului de incalzire.

Cat costa instalarea unei centrale termice pe gaz?

Pentru instalarea unei centrale termice, trebuie sa stii ca bugetul asociat acestei modificari in locuinta ta va trebui sa acopere urmatoarele:

  • pretul centralei termice alese;
  • pretul dosarului pentru autorizatiile de functionare ISCIR;
  • pretul mainii de lucru - acesta va fi diferit, in functie de tipul centralei termice si de puterea centralei termice pe gaze;
  • pretul radiatoarelor (daca acestea nu exista deja in apartament sau daca trebuie inlocuite cu unele adaptate noii centrale de apartament);
  • pretul tevilor care vor face legatura intre sursa de gaze naturale si centrala termica, dar si intre centrala termica si calorifere.

Sigur, vei gasi diferite oferte de preturi montaj centrala, insa echipa noastra are avizele necesare si pregatire specializata pentru instalarea unei centrale termice pe gaz de apartament, precum si pentru instalarea unei centrale termice pe lemne. Echipa noastra iti sta la dispozitie si pentru reparatii ale centralelor termice, pentru montajul unui termostat de ambient, pentru montaj pompe submersibile si chiar si pentru montaj boiler.