Criterii de alegere a unei centrale termice in condensatie

Criterii de alegere a unei centrale termice in condensatie

O centrala termica in condensatie poate fi o alegere buna pentru cei care doresc sa valorifice la maxim capacitatea de incalzire a combustibilului. Principiul de functionare al acestui tip de centrala termica se bazeaza pe extragerea caldurii existente si reintroducerea ei in sistem.

Avantajele folosirii unei centrale termice in condensatie

Centralele termice in condensatie au o multime de avantaje pentru cei care decid sa foloseasca acest tip de incalzire:

  • Acestea cresc randamentul nominal cu pana la 107.5%.

  • Emisia de noxe este foarte redusa, comparabil cu alte sisteme de incalzire.

  • Au un transfer de date in timp real intre centrala si termostat, asigurand, astfel, o temperatura optima.

  • Prepararea apei menajere este realizata instantaneu, nemaiexistand timpi de asteptare pana aceasta se incalzeste.

  • Au o gama mare de putere, asigurand o varietate de aplicatii.

  • Exista posibilitatea de multiplicare prin cascadare.

Asadar, daca doresti sa ai o eficienta termica ridicata, cel mai probabil o centrala termica in condensatie este o alegere potrivita pentru tine.

Criterii de alegere ale unei centrale termice in condensatie

Ca si in cazul altor centrale termice, si cele in condensatie se supun unor criterii fixe de alegere.

Centralele termice in condensatie nu elimina noxele prin intermediul unui tub care iese in exteriorul locuintei, asa cum se intampla in cazul centralelor fara condensare.

Acestea folosesc un sistem de racire care permite energiei reziduale sa fie colectata si transferata masei de apa incalzite, asigurand, astfel, un consum mult mai mic de combustibil decat in mod obisnuit. De asemeni, acestea sunt mult mai putin poluante decat alte sisteme de incalzire.

In curand, multumita unei directive a Consiliului European, vor fi comercializate doar centrale termice cu condensare, dupa ce stocurile de centrale fara condensare vor fi terminate.

Temperatura de lucru a acestui tip de centrale este mai mica, deoarece temperatura recuperata este mai mica decat cea rezultata in urma arderii gazului. Astfel, economia de combustibil ajunge si la 35%, fiind recomandat sa alegeti un sistem de incalzire prin pardoseala pentru a creste acest procent. De asemeni, se recomanda folosirea unor calorifere cu suprafata mare, pentru un mai bun randament termic.

Ce modele de centrala termica in condensatie recomandam?

Ariston Alteas One Net 24 Kw: fiind un varf de gama, acest model de centrala asigura o eficienta termica ridicata si o economie mare a costurilor de incalzire. Cu un panou frontal din sticla neagra si un panou de comanda tactil, aceasta este usor de folosit si poate incalzi suprafete locuibile mari. De asemeni, este posibil ca aceasta sa fie conectata la internet.

Viessmann 24 Kw: aceasta centrala termica in condensatie ofera una dintre cele mai bune eficiente termice existente pe piata romaneasca, fiind adecvata atat pentru folosirea pe suprafete mari, cat si pentru modernizarea unor sisteme termice deja existente in locatie. Poate fi montat un termostat conceput special, acesta fiind disponibil spre cumparare impreuna cu centrala.

Immergas Victrix Tera 24/ 28 1 ERP: apartinand noii generatii de centrale termice in condensatie 2017, acest sistem de incalzire este unul usor de folosit si foarte practic. Schimbatorul de caldura a fost reproiectat, astfel incat acum, aceasta centrala este una dintre cele mai compacte de pe piata.

O centrala termica in condensatie reprezinta o investitie sigura, moderna si economica, ce va va ajuta sa aveti parte de temperaturile dorite usor. Acestea sunt usor de controlat si prezinta optiuni foarte bune, care fac intreaga experienta a folosirii lor una placuta si dorita.

Tot mai multe persoane aleg sa renunte la modelele depasite fara condensatie si sa investeasca intr-un sistem de incalzire modern, care sa asigure o temperatura optima in locuinta intr-un timp scurt.