4 semne ca trebuie sa inlocuiesti centrala termica

4 semne ca trebuie sa inlocuiesti centrala termica

Centralele termice sunt echipamente pe care le poti utiliza pana la 10 ani de zile, insa acest termen variaza in functie de calitatea lor si de modul in care sunt intretinute. Chiar si asa, necesitatea inlocuirii unei centrale termice poate aparea mai devreme de acest termen. Desigur, nu orice defect care apare in functionarea sa impune schimbarea cu un nou sistem, insa exista si anumite defectiuni ce nu pot fi remediate.

Pentru siguranta ta, este recomandat sa inlocuiesti centrala termica la timp. Iata care sunt principalele 10 semne care te avertizeaza ca ar trebui sa te gandesti la achizitionarea unui alt sistem de incalzire:

  1. Reparatii frecvente si fara efect

Cea mai comuna dintre situatiile care determina adesea necesitatea inlocuirii centralei termice este cea in care echipamentul este reparat frecvent, dar fara efect. Reparatiile ineficiente sunt primul semn de ingrijorare cu privire la functionarea centralei termice, asa ca in cazul acesta solutia optima este sa soliciti unui specialist o evaluare a componentelor acesteia.

Astfel, vei sti daca este posibil si rentabil totodata sa incerci sa salvezi centrala veche sau sa cumperi una noua.

  1. Scurgeri de monoxid de carbon

Aparitia, la nivelul centralei, a scurgerilor de monoxid de carbon este un semn ca ar trebui sa o inlocuiesti. Aceasta este o problema destul de greu de depistat in cazul modelelor de centrale termice mai vechi, insa majoritatea modelelor nou aparute au in componenta lor senzori de avertizare. Totusi, chiar si la centralele vechi, un semn al acestei defectiuni poate fi schimbarea culorii flacarii din albastru in galben sau in portocaliu.

  1. Caldura dispusa neuniform

O centrala care si-a pierdut capacitatea de a incalzi uniform intreaga locuinta este o centrala care nu mai da randament. Astfel, vor aparea diferente sesizabile de temperatura intre camerele locuintei. Aceasta problema este mai dificil de remediat, de aceea, in cele mai multe dintre cazuri, impune inlocuirea centralei.

  1. Sunete nefiresti

Un alt semn ca centrala termica are un defect de functionare este faptul ca aceasta nu mai e la fel de silentioasa. Daca centrala produce sunete neobisnuite atunci cand este pusa in functiune, ar putea atrage atentia asupra faptului ca va fi nevoie sa cumperi un nou sistem de incalzire pentru casa ta.