Cele mai importante mituri despre utilizarea centralelor termice

Cele mai importante mituri despre utilizarea centralelor termice

Atunci cand vremea incepe sa fie nefasta confortului termic din casa ta, si simti ca iti ingheata picioarele, mainile si nasul, centrala termica trebuie sa iti fie singura prietena in aceste momente. Desi, la sfarsitul fiecarei luni din sezonul rece, facturile nu sunt cele mai prietenoase cu tine, confortul termic trebuie sa primeze. Dar cum intretii aceasta relatie de prietenie eficient si sigur?

3 mituri pe care le credeai adevarate despre utilizarea centralelor termice

Centrala termica este, fara doar si poate, una dintre cele mai costisitoare echipamente din casa. De aceea, mai toate familiile incearca sa economiseasca, pe cat posibil, in timpul iernii, caldura venita de la centralele termice. Dar care sunt metodele de economisire eficienta a caldurii?

Modul in care este utilizata centrala termica este foarte important. In primul rand, daca nu se tine cont de anumite reguli, si, mai ales, daca esti influentat de miturile care circula din vecin in vecin, atunci este foarte probabil sa nu ai un randament eficient la consumul termic si sa nu stii cum sa il obtii.

#Mitul 1 Centralele vechi sunt mai bune.

Total eronata aceasta afirmatie. Specialistii confirma faptul ca, centralele termice vechi, care dainuiesc de ani buni intr-o casa, incarca peste masura factura la gaz si la curentul electric. O centrala veche care prezinta urme de uzura,  incarcata cu rugina, impuritati de calcar, va avea un randament scazut.

De aceea, centralele termice noi, aparute recent pe piata, sunt proiectate cu o tehnologie revolutionara de eficientizare a consumului termic si implicit a costurilor la facturi.

#Mitul 2 Centralele termice se inchid inainte de a pleca din casa

Nu este cea mai buna alegere pe care o poti face. Desi, majoritate are tendinta de a inchide complet caldura pe timpul zilei, aceasta metoda nu este deloc corecta. De ce? Inchiderea completa a caldurii, in timpul zilei, nu inseamna ca si economisesti. Cu cat se raceste mai mult in casa peste zi, cu atat seara capacitatea de incalzire a locuintei va fi mai scazuta, iar, in mod automat, vei porni centrala la maximum.

Cea mai eficienta metoda este folosirea unei centrale termice cu tehnologie inteligenta de controlare a caldurii din casa (cum sunt centralele termice pe gaz in condensatie). Astfel, vei putea porni centrala termica, inainte cu 1-2 ore sa ajungi acasa.

#Mitul 3 Centralele termice noi aparute pe piata nu au un raport calitate-pret rezonabil

In primul rand, trebuie sa ai in vedere faptul ca centralele termice noi functioneaza pe baza unei tehnologii cu grad inalt de performanta. Astfel ca, randamentul de utilizare este perciptibil in cadrul facturilor la gaz si curent electric. Mai mult decat atat, o tehnologie avansata iti va permite sa ai un echilibru intre confortul dorit in locuinta si costurile de utilizare. Asa ca, o investitie in prezent inseamna o economie pe termen lung.

Daca esti in cautare de o centrala termica care sa iti satisfaca nevoile locuinte, Berluni iti ofera centrale termice inteligente, special proiectate dupa nevoile actuale. Toate centralele termice sunt definite prin inovatie si experienta in domeniu.